TUGA U SARAJEVU: Umro bivši predsednik Fudbalskog saveza BiH!

Autor:

Sport

31.05.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo je u 64. godini života.

TUGA U SARAJEVU: Umro bivši predsednik Fudbalskog saveza BiH!

Foto: Mondo

Preminuo nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, zavladala je tuga zbog vesti o smrti nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedina Dina Begića, koji je preminuo u 64. godini života. Begić je na čelu saveza proveo devet godina, prvi put izabran 2012. godine, a svoju funkciju je napustio 2021. godine. Tokom njegovog mandata, nacionalna fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine ostvarila je značajan uspeh plasirajući se na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Begićevu smrt potvrdio je Emir Spahić, menadžer reprezentacije Bosne i Hercegovine, čime je tamošnja fudbalska zajednica izgubila istaknutu ličnost koja je ostavila trag u razvoju fudbala u zemlji.

Odlazak jednog od ključnih protagonista fudbalske scene Bosne i Hercegovine ostavlja prazninu koja će teško biti popunjena, a njegovo nasleđe će sigurno biti trajno upamćeno.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading