KO JE ARIJAN LAKIĆ NOVO POJAČANJE PARTIZANA?: Bio velika nada Zvezde, roditelji mu pobegli iz Hrvatske, bio šampion Evrope sa Srbijom!

Autor:

Sport

08.06.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli naciljali prvo pojačanje.

KO JE ARIJAN LAKIĆ NOVO POJAČANJE PARTIZANA?: Bio velika nada Zvezde, roditelji mu pobegli iz Hrvatske, bio šampion Evrope sa Srbijom!

Foto: Starsport

Arijan Lakić

Košarkaški klub Partizan je uoči sezone 2024/25 ostvario prvo pojačanje dovođenjem talentovanog beka Arijana Lakića iz Zadra. Lakić (24) je svoju karijeru gradio u različitim klubovima, uključujući Crvenu zvezdu, FMP, Borac iz Čačka i Spars iz Sarajeva gde je igrao kao pozajmljeni igrač.

Foto: KK Crvena zvezda

Arijan Lakić potpisuje za Crvenu zvezdu

Tokom poslednje dve sezone, Lakić je privukao pažnju svojim igrama za Zadrane, što je rezultiralo interesovanjem Partizana za njegove usluge. U regionalnom takmičenju ove sezone beležio je u proseku 10 poena,četiri skokova i 3,5 asistencija.

Lakić,je došao u Crvenu zvezdu sa 18 godina, a osvojio je juniorsko prvenstvo Evrope sa Srbijom. Međutim, njegov put je bio trnovit i veoma težak. Suočio se sa teškom povredom leđa koja je ozbiljno ugrozila njegovu karijeru dok je imao samo 18 godina. Iako je ta povreda mogla da znači kraj njegove profesionalne karijere, Lakić nije odustao već se borio i trudio, što ga je dovelo do novih uspeha u košarci.

Zanimljivo je da su roditelji Arijana Lakića poreklom iz Hrvatske, tačnije iz Benkovca, ali su tokom ratnih okolnosti 90-ih godina prošlog veka pobegli u Srbiju. Lakić je takođe proveo vreme igrajući za ekipu sarajevskih Sparsa, što dodatno naglašava raznovrsnost njegovog košarkaškog puta.

Jedan od najznačajnijih momenata u karijeri Arijana Lakića bila je proslava osvajanja hrvatskog prvenstva sa Zadrom, što je za njega imalo poseban emotivni značaj. Ovaj uspeh samo je potvrda njegovog talenta i predanog rada, kao i sposobnosti da se izbori sa izazovima koji su mu postavljeni na putu ka uspehu.

 

 

Potpisivanjem ugovora sa slobodnim igračem Arijanom Lakićem, Partizan je pokazao da želi da ojača svoj tim domaćim košarkašima i da se ozbiljno takmiči u ABA ligi. Sa Lakićevim iskustvom i motivacijom, tim iz Beograda može očekivati značajan doprinos u ostvarivanju svojih sportskih ciljeva u narednoj sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading