ZVEZDA JE ŠAMPION?! Oglasio se DIREKTOR KLS: UTAKMICA ĆE SE REGISTROVATI SLUŽBENIM REZULTATOM!

Autor:

Sport

05.06.2024

23:37 >> 00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epilog prekida i skandala u drugom meču finala Superlige.

ZVEZDA JE ŠAMPION?! Oglasio se DIREKTOR KLS: UTAKMICA ĆE SE REGISTROVATI SLUŽBENIM REZULTATOM!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Crvena zvezda je novi šampion Srbije u košarci, sudeći barem po izjavama direktora KLS Aleksandra Grujina.

U drugom meču polufinala dogodio se skandal i prekid zbog vređanja predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, a kada se pomislilo da će utakmici biti nastavljena sutra - usledio je preokret.

Košarkaši Zvezde vratili su se na parket i, shodno pravilima, čekali domaće da se vrate na teren nakon što je Arena ispražnjena. Međutim, oni se nisu pojavili nakon 15 minuta, pa su sudije nakon toga i zvanično označile kraj utakmice.

U tom slučaju, regulative nalažu da se utakmica registruje službenim rezultatom.

- Nema razloga da se sumnja u bilo šta. Jedini koji je merodavan je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije i delegata. Ono što je spiker uradio, nemam objašnjenja za to, pitajte njega - počeo je Grujin priču sa novinarima, pa se nadovezao na činjenicu da je zvanični spiker na svoju ruku saopštio da se utakmica igra za 24 sata:

Foto: Starsport

Grujin

- Na svoju ili uz saglasnost sa nekim, a to nije smelo da se desi jer je išlo na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odigrava, sa gospodinom Stojanovićem. Sve što je urađeno, urađeno je u skladu sa propozicijama.

Usledio je odgovor na konkretno pitanje: "šta dalje"?

- Utakmica će se registrovati na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0 - rekao je Grujin i otkrio kada će biti uručen trofej Crvenoj zvezdi:

- U dogovoru sa Crvenom zvezdom, tokom narednih dana, biće uručeni pehar i medalje.

Sporna je uloga delegata Stojanovića pošto se ne zna da li je objasnio ekipama da će se utakmica nastaviti večeras ili sutra.

- Gospodin Stojanović je kao delegat imao komunikaciju sa oba kluba. Sve vreme dok sam sa njim bio u komunikaciji, on je razgovarao sa čelnicima oba kluba. To je njegova obaveza.

Podsetimo, utakmica je prekinuta zbog verbalnog delikta.

- Sa jedne strane je verbalni delikt, sa druge nešto drugo. Svi ste videli šta je sve poletelo u teren, čuli ste sve. Najoštrije osuđujem svako vređanje, kako predsednika države, možete da ga volite ili ne, ali morate da ga poštujete, pogotovo kao čoveka koji je toliko dao košarkaškom sportu, a naročito večitima, potom i supruga, majki i ostalih... Postoji pravilo da, ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači, drugi put takođe, treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu, prazne se tribine - zaključio je Grujin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading