E, OVAKO SE IGRA ZA REPREZENTACIJU: Dončić ne pita ni kad ni šta, odmah prihvata poziv selektora

Autor:

Sport

05.06.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac je uvek tu za svoju zemlju.

E, OVAKO SE IGRA ZA REPREZENTACIJU: Dončić ne pita ni kad ni šta, odmah prihvata poziv selektora

Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Dalasa, Luka Dončić (25), se našao na spisku selektora Slovenije za predstojeće reprezentativne obaveze. Neverovatnog plejmejkera, koji je osvojio titulu MVP finalne serije Zapadne konferencije NBA lige a sutra startuje finale protiv Bostona, očekuje borba za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Selektor Aleksandar Sekulić saopštio je na koga računa za kvalifikacioni turnir u Pireju, gde će "zmajčeki" igrati protiv Hrvatske i Novog Zelanda u okviru Grupe A.

Luka Dončić nije jedini košarkaš iz NBA lige koji je dobio poziv za reprezentaciju. Na spisku se nalazi ukupno 16 igrača, među kojima su i: oporavljeni Vlatko Čančar iz Denvera, Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Tibor Mirtič, Edo Murić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka, Jan Špan i Majk Tobi. Očekuje se da će ova ekipa pružiti snažnu podršku Dončiću u borbi za plasman na Olimpijske igre.



Početak priprema reprezentacije Slovenije zakazan je za 10. jun. Važno je napomenuti da će se momci koji tada budu imali klupske obaveze naknadno priključiti ekipi, kao što je slučaj sa Dončićem koji će se vrlo verovatno pravo sa finala NBA lige pridružiti drugarima iz nacionalnog tima. E, to je odnos prema reprezentaciji.

 

Slovenija će turnir igrati u Atini, gde pored domaćina Grčke učestvuju još i Hrvatska, Novi Zeland, Dominikanska republika i Egipat.

Ovo će biti izuzetno važan period za ekipu koja će se boriti za vizu za Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading