FBI MU ISTRAŽUJE BRATA, PALO I HAPŠENJE: Istraga se vodi zbog skandala u vezi sa mečevima NBA lige

Autor:

Sport

05.06.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikome u svlačionici Denvera sigurno nije prijatno.

FBI MU ISTRAŽUJE BRATA, PALO I HAPŠENJE: Istraga se vodi zbog skandala u vezi sa mečevima NBA lige

Foto: www.profimedia.rs

Skandal u NBA ligi je uzdrmao košarkaški svet, a najnoviji detalji bacaju novo svetlo na celu situaciju. Džontej Porter iz Toronta, brat Majkla Portera Džuniora, saigrača Nikole Jokića u Denveru, našao se u centru pažnje zbog optužbi za nameštanje utakmica, što je izazvalo talas šokiranja među ljubiteljima košarke, a sigurno ni da nikome u svlačionici Nagetsa nije svejedno.

Džontej Porter je bio meta optužbi zbog klađenja na sopstvene utakmice, deljenja poverljivih informacija sa kladioničarima i lažnog prijavljivanja bolesti kako bi manipulisao opkladama. Ove optužbe su potvrđene u evidenciji NBA lige i krivičnoj prijavi podnetoj u utorak od strane tužilaca u Bruklinu. U sklopu ovog slučaja, FBI je uhapsio Long Fi Fama, optuženog za organizovanje šeme klađenja sa bivšim NBA igračem. Fam, poznat i kao Brus, planirao je da pobegne u Australiju nakon što su federalni istražitelji pokušali da ga ispitaju. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno oko 12.000 dolara u gotovini, dva blagajnička čeka u ukupnom iznosu od 80.000 dolara, nekoliko kladioničarskih listića i tri mobilna telefona. Fam se suočava s optužbama za prevaru i nalazi se u pritvoru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pod istragom: Džontej Porter u duelu sa Jokićem


Detalji iz krivične prijave protiv Fama otkrivaju da se pominje igrač koji je 22. januara igrao samo četiri minuta, postigavši tri skoka i jednu asistenciju, što se poklapa s Porterovom statistikom za taj dan. Takođe se spominje da je igrač tvrdio da je povredio oko, što se slaže s Porterovom izjavom. Iako krivična prijava protiv Fama ne spominje ime NBA igrača, opisani detalji jasno ukazuju na Džonteja Portera kao ključnu osobu u ovom slučaju.

Ovaj skandal baca senku na NBA ligu i izaziva veliku zabrinutost među ljubiteljima košarke širom sveta. S obzirom na ozbiljnost optužbi, očekuje se da će celokupna situacija biti pažljivo razmotrena i istražena kako bi se utvrdile sve činjenice i odgovornosti u ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading