DONČIĆ PIŠE ISTORIJU NBA LIGE! LUKA JE NAJBOLJI U SVEMU: Uradio je u plej ofu što NIKO NIKADA NIJE!

Autor:

Sport

31.05.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav je to igrač...

DONČIĆ PIŠE ISTORIJU NBA LIGE! LUKA JE NAJBOLJI U SVEMU: Uradio je u plej ofu što NIKO NIKADA NIJE!

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić je ostvario neverovatan uspeh u ovogodišnjem NBA plej-ofu, postavši prvi igrač u istoriji doigravanja koji je stigao do velikog finala i pritom bio vodeći u svim najvažnijim statističkim kategorijama. Dončićeva uloga u povratku Dalas Maveriksa u veliko NBA finale nakon 13 godina pauze je jednostavno nešto o čemu će se pričati još mnogo sezona.

Slovenac srpskog porekla dominira u svim ključnim statističkim kategorijama - poenima, asistencijama, skokovima, ukradenim loptama, ubačenim trojkama, šutevima iz igre i slobodnim bacanjima. Ovo je impresivan podatak koji ukazuje na njegovu izuzetnu kompletnost i uticaj na igru. Iako možda nije lider u kategoriji blokada, to je očekivano s obzirom na poziciju na kojoj igra.


Dončićeva izvanredna forma i impresivne statistike jasno pokazuju da je on izuzetno talentovan igrač, sposoban da ostvari izuzetne rezultate i postavi nove standarde u NBA plej-ofu. Njegova uloga u uspehu Dalas Maveriksa ne može biti osporena.


Pored Dončićevih individualnih dostignuća, treba istaći i uspeh ekipe Dalas Maveriksa, koja je uspela da se plasira u veliko NBA finale uprkos tome što nisu imali prednost domaćeg terena tokom plej-ofa. Imali su nekoliko ključnih pobeda protiv jakih rivala poput Los Anđeles Klipersa, Oklahoma siti Tandera i Minesota Timbervulvsa. Sada ih očekuje izazov u velikom finalu protiv Boston Seltiksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading