ČELNIK ADMIRALBET ABA LIGE NEMA DILEMU! Zvezda ili Partizan? Evo ko TREBA da igra u Evroligi!

Autor:

Sport

28.05.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Partizan zaslužuje mesto u Evroligi pre Virtusa, Albe i Valensije'' - poručuje Vojinović.

ČELNIK ADMIRALBET ABA LIGE NEMA DILEMU! Zvezda ili Partizan? Evo ko TREBA da igra u Evroligi!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Dubai postao je pre nekoliko dana zvanično novi član AdmiralBet ABA lige, u kojoj će se takmičiti od sezone 2024/2025. U znak ozvaničenja ulaska azijskog tima u regionalno takmičenje danas se održava svečana ceremonija u hotelu "Kraun plaza", a tim povodom "šeici" su poslali svoje predstavnike Đorđa Đokovića i Dejana Kamenjaševića na potpisivanje ugovora sa čelnicima Jadrana.

Jedan od prisutnih bio je sportski direktor ABA lige, Milija Vojinović koji je za Republiku govorio o učešću Crvene zvezde i Partizana u Evroligi.

Foto: Starsport

 

- U Berlinu sam sam imao sastanke i razgovore sa čelnicima Evrolige. Ono što sam načuo je da će se dogodine Evroliga igrati u Beogradu. Siguran sam da to mesto po plasmanu iz ABA lige pripada Crvenoj zvezdi. Ono čime se mi iz ABA lige nismo zadovoljavali jeste poretkom. Mi smo imali tri predstavnika u Evroligi, a sada se pojavila informacija da smo upitni za to jedno. Ipak, mislim da je ovaj region puno dao Evroligi - istakao je Milija i dodao:

- Setimo se da je prošle sezone Makabi igrao sve utakmice ovde u Beogradu, takođe, Beograd se pojavio kao organizator fajnal-fora, kada je to Berlin otkazao pre par godina i po mišljenju vićena to je najbolje organizovana završnica Evrolige u poslednje vreme, a može se reći i u istoriji.  Mislim da je taj partnerski odnos doshodna ulica i siguran da će se Evroliga i dogodine igrati na prostorima ABA lige - smatra Vojinović.

Vojionvić je naveo da je region ABA lige dosta dosta i u finansijskom i marketinškom smislu Evroligi.

- Ono što je uradio Partizan prethodnih sezona, po čemu je pokazao neku svoju prepoznatiljivost, pre svega angažovanjem najtrofejnijeg trenera u Evroligi, Željka Obradovića, velikih broj prodatih ulaznica, njihovim izdanjem, kada su bili na korak od fajnal fora, mislim da je Partizan u odnosu na neke potencijalne klubove mnogo bliži da igra Evroligu u ovim okolnostima kada imamo problem sa ratnim stanjem u Ukrajini. Pojavom ruskih klubova ne znamo kakav bi status bio, ali ovaj region mnogo više donosi i u marketniškim i finansijkom smislu, a i u košarkaškom u odnosu na neke druge regione - poručio je celnik ABA lige i nastavio:

- Za jedna klub nema nikakvih prepreka, a za drugi klub nisam prepoznao neko pitanje da li ne može da ispuni sve uslove koje Evroliga postavlja ispred njih. Crvena zvezda je u prednosti u odnosu na Partizan zbog toga što je šampiona, ali Partizan zaslužuje mesto pre Virusta, Albe i Valensije - jasan je Milija Vojinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading