ČELNICI ABA LIGE I ZVANIČNO POŽELELI DOBRODOŠLICU DUBAIJU! Evo kako će izgledati format takmičenja

Autor:

Sport

28.05.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugovor je potpisan.

ČELNICI ABA LIGE I ZVANIČNO POŽELELI DOBRODOŠLICU DUBAIJU! Evo kako će izgledati format takmičenja

Foto: Republika

Košarkaški klub Dubai postao je pre nekoliko dana zvanično novi član AdmiralBet ABA lige, u kojoj će se takmičiti od sezone 2024/2025.

U znak ozvaničenja ulaska azijskog tima u regionalno takmičenje danas se održava svečana ceremonija u hotelu "Kraun plaza", a tim povodom "šeici" su poslali svoje predstavnike Đorđa Đokovića i Dejana Kamenjaševića na potpisivanje ugovora sa čelnicima Jadrana.

Direktor regionalne lige Dubravko Kmetović je istakao da je ulazak Dubaija izuzetno važan za to takmičenje.

Republika

Foto: Republika

Predstavnici ABA i Dubaija

- ABA liga se kao takmičenje oslanja na tradiciju. Ima svoj košarkaški aspekt, ali ima i poslovni. Svesni smo svi da je finansiranje klubova teško, opterećeno finansijama. Taj aspekt ću ja objasniti. U zadnje vreme smo uspeli započeti put kojim ćemo obezbediti profitabilnost takmičenja. Klubovi i vlasnici žele ekonomski interes. Poslednjih sezona imamo sponzore iz regiona koji su prepoznali naše i njihove interese. I prepoznaju takmičenje za svoje promocije. Sada imamo i inostrane kompanije. Mi smo ponosni što im AdmiralBet ABA liga deluje profitabilno. U tu filozofiju se Dubai uklapa i čini novu stepenicu u finansijskom razvoju i širenju tržišta u sportskom i poslovnom smislu. Potpisali smo ugovor i ulaze u takmičenje i želim im dobrodošlicu u Aba porodicu - naglasio je Kmetović.

Prisutnima se obratio i direktor ABA Milija Vojinović.


- Pridružujem se dobrodošlici. Dubai je već učestvovao u juniorskom kvalifikacionom turniru. Što se tiče formata takmičenja, povećan je broj sa 14 na 16 ekipa, ulazi i pobednik ABA 2 lige Spartak i sve ekipe kao prošle sezone. Biće 58 mečeva, 30 ligaških kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading