LOVA DO KROVA ZA JOKIĆA: Srbinu više od 400 MILIONA DOLARA za novi ugovor

Autor:

Sport

28.05.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantno, kako bude sve stariji zarađivaće sve više.

LOVA DO KROVA ZA JOKIĆA: Srbinu više od 400 MILIONA DOLARA za novi ugovor

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige, privlači pažnju javnosti svojim izuzetnim talentom i postignućima. Sada, postoji mogućnost da Jokić postane prvi igrač u istoriji kojem će klub, njegov Denver, ponuditi super maksimalni ugovor vredan preko 400 miliona dolara. Ovo bi bila još jedna impresivna stavka u karijeri ovog talentovanog košarkaša.

Najjača košarkaška liga planira da poveća budžete klubova za plate, što će omogućiti najboljim igračima da ostvare impresivne zarade. Prema projekcijama, Jokić bi mogao da dobije oko 35 odsto budžeta u prvoj sezoni ugovora, odnosno 72 miliona dolara, dok bi u poslednjoj godini ugovora mogao da zaradi čak 95 miliona dolara. Ovi novi standardi postavljaju Jokića na vrh liste najplaćenijih sportista u NBA ligi.

Prema projekciji, Jokić bi mogao da ostvari zaradu od ukupno 419.069.343 dolara tokom pet godina trajanja ugovora. Ovo bi ga svrstalo među najplaćenije sportiste u istoriji košarke, što je impresivan podatak koji reflektuje njegov uticaj i značaj u NBA ligi.

Nikola Jokić već sada postavlja nove standarde i rekorde u NBA ligi, a ukoliko potpiše super maksimalni ugovor, postaće ne samo jedan od najuspešnijih igrača već i najplaćeniji igrač u istoriji košarke. Njegov uspon i impresivan talenat inspiracija su mladim košarkašima širom sveta, a njegovo ime će zauvek ostati upisano u anale košarkaške istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading