HRVAT OBJASNIO ZAŠTO JE ZVEZDA RAZBILA PARTIZAN U FINALU: "Jedan podatak jasno pokazuje"

Autor:

Sport

20.05.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aco Petrovič ističe glavni razlog poraza crno-belih.

HRVAT OBJASNIO ZAŠTO JE ZVEZDA RAZBILA PARTIZAN U FINALU: "Jedan podatak jasno pokazuje"

Foto: Starsport

Aco Petrović

Košarkaši Crvene zvezde vratili su pehar AdmiralBet ABA lige na Mali Kalemegdan, pošto su u Areni savladali Partizan i treći put u nizu u finalu sa 82:76.

Crveno-beli su zasluženo slavili. Gotovo da su vodili od početka do kraja meča, uz mali izuzetak na startu treće deonice. Došli su do prvog "brejka" u finalnoj seriji regionalne lige posle šest godina i to vrednog osvajanja šampionske titule. U poslednjim sekundama susreta usledilo je zasluženo slavlje gostiju na terenu, koje se nastavilo do kasno u noć i u restoranu.

Republika

Foto: twitter/petrov_aco

Aco Petrović sa Jagom i Kaboklom u Beogradu

Aco Petrović, sadašnji selektor Brazila, istakao je značaj statističkog podatka koji je bio presudan za trijumf Crvene zvezde.

Jedan podatak jasno pokazuje zašto je Crvena zvezda ovako dominantno osvojila ABA ligu. U tri utakmice plejofa, imala je 28 asistencija više od Partizana. Znači da su dodavanjima dolazili do otvorenih pozicija, dok je Partizan napadao isključivo driblingom na postavljenu odbranu - rekao je Petrović.

Podsetimo, fokus ljubitelja košarke i navijača Partizana se sada okreće ka nacionalnom prvenstvu Srbije, popularnoj KLS ligi. Ovo takmičenje će ove godine imati dodatnu draž jer će se večiti rivali, Zvezda i Partizan, naći na terenu zajedno prvi put nakon tri godine. Prve utakmice ovog takmičenja su zakazane za petak, 24. maj, dok će se revanš mečevi odigrati tri dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading