I BILO JE VREME: Košarkaška legenda ulazi u FIBA Kuću slavnih - srpska kolonija je sve brojnija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.04.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno je zaslužio da se pronađe u odabranom društvu!

I BILO JE VREME: Košarkaška legenda ulazi u FIBA Kuću slavnih - srpska kolonija je sve brojnija!

Foto: Starsport

Legendarni srpski košarkaš, Predrag Stojaković, doživeće veliko priznanje ulaskom u FIBA Kuću slavnih u generaciji 2024. Ova vest je oduševila ljubitelje košarke širom sveta, a sa njim će biti primljeno još sedam imena koja su obeležila svetsku košarkašku scenu.

Stojakovića su ka Kući slavnih "pogurale" zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Istanbulu, gde je bio MVP turnira, kao i evropska bronza iz 1999. godine. On je takođe bio šampion NBA lige 2011. godine kao košarkaš Dalas Maveriksa.

Karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi, a pre odlaska u NBA igrao je još za PAOK. Na draftu 1996. godine, izabran je kao 14. pik od strane Sakramento Kingsa, čiji je dres nosio od 1998. do 2006. godine. Nakon toga je igrao za Indijanu, Nju Orleanst i Toronto, pre nego što je stigao u Dalas sa kojim je došao do šampionskog prstena.

Foto: Starsport

Svoje ime će upisati u večnost - Predrag Peđa Stojaković

 

- Predrag Stojaković:

Datum rođenja: 9. jun 1977. godine

Mesto rođenja: Slavonska Požega

Igračka karijera: Crvena zvezda (Beograd), PAOK Solun (Grčka), Sakramento (SAD), Indijana (SAD), Nju Orleans (SAD), Toronto (Kanada), Dalas (SAD)

Reprezentativni uspesi: Svetsko prvenstvo (zlato - Indijanopoli 2002); Evropsko prvenstvo (zlato - Turska 2001, bronza - Francuska 1999)

Treba podsetiti da su se od košarkaša i košarkaških radnika do sada u FIBA kući slavnih našli Nebojša Popović, Radomir Šaper, Branislav Stanković, Aleksadnar Nikolić, Ranko Žeravica, Radivoj Korać, Obrad Belošević, Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Dražen Dalipagić, Milan Ciga Vasojević, Dušan Ivković, Svetislav Pešić i Vlade Divac.

Stojakovićeva karijera je ispunjena uspesima i njegovo ime će zauvek ostati upisano zlatnim slovima u istoriji košarke. Ovaj veliki sportski događaj će biti prilika da se još jednom oda priznanje jednom od najvećih košarkaša koje je Srbija ikada imala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading