BOSTON GAZI: Ekipa sa Floride pred eliminacijiom - siromašan učinak srpskog reprezentativca!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.04.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seltiksi su stigli na korak od plasmana u polufinale konferencije.

BOSTON GAZI: Ekipa sa Floride pred eliminacijiom - siromašan učinak srpskog reprezentativca!

Foto: Tanjug/AP

Ostaje da se vidi da li Majami ima dodatnog "keca u rukavu", kako bi preokrenuo dosadašnje ostvarenje u seriji.

Boston je protutnjao floridom ostvarivši ubedlji trijumf rezultatom 102:88 (34:24, 19:12, 28:23, 21:29) čime su došli na korak od plasmana u polufinale Istočne konferencije NBA lige, s obzirom da nakon četiri odigrana meča imaju ubedljivu prednost od 3:1.

Domaći navijači verovali su da Majami nakon brejka koji je napravljen u drugom meču ove serije, mogu ostvariti rezultat koji bi im uvećao izglede da se nađu u konferencijskom polufinalu, ali je ekipa Bostona sa dva ubedljiva trijumfa, snove raspršila kao mehur od sapunice.

Seltiksi su ponovo krenuli žestoko, vodeći posle prve četvrtine sa deset razlike, da bi na poluvremenu imali +17 i jasno stavili do znanja Majamiju da se neće šaliti do samog kraja. Derik Vajt se istakao sjajnom igrom, postigavši 38 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Pored njega, dvocifreni su bili i Tejtum sa 20 poena, Braun sa 17, i Holidej sa 11 poena.

 

 

U poraženom timu, Adebajo je bio najefikasniji sa 25 poena, 17 skokova i pet asistencija, dok su Hiro i Martin takođe doprineli sa 19, odnosno 18 poena, dok je srpski reprezentativac Nikola Jović imao slab učinak. On je za 16 minuta koliko je proveo na terenu postigao svega tri poena,  uz to je zabeležio i tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Ovaj poraz stavlja Majami Hit u veoma težak položaj, dok Seltiksi nastavljaju da dominiraju serijom i sve bliže plasmanu u polufinale Istoka. 

Narednbi meč dve ekipe na programu je u noći između srede 1. i četvrtka 2. maja sa početkom od 1.30 časova po srpskom vremenu, a treba napomenuti da će ukupni pobednik ove serije u polufinalu odmeriti snagu sa pobednikom serije u kojoj se sastaju Klivlend i Orlando, a u kojoj je trenutni rezultat 2:2 u pobedama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading