SAGA JE ZAVRŠENA! Barselona se ne šali: POTPISAO JE! (FOTO)

Autor:

Sport

13.07.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katalonci i naredne sezone napadaju sve trofeje.

SAGA JE ZAVRŠENA! Barselona se ne šali: POTPISAO JE! (FOTO)

Foto: Starsport

Nikola Mirotić i Nikola Kalinić

Barselona je odlučila da smanji budžet za narednu sezonu. Ipak, nema sumnje da će Katalonci imati snažan tim koji će biti među favoritima za plasman na finalni turnir i naredne sezone. Naime, evroligaška bomba odjeknula je u noći između srede i četvrtka, centar Vili Ernangomez potpisao je ugovor sa slavnim klubom i to na tri godine.

 

 

Zbog jedinstvenog pravila u Španiji, Real Madrid je do 12. jula u ponoć imao pravo da angažuje Ernangomeza, ali kad već to nije učinio, Barsa je zgrabila priliku.

Giljermo Gustavo Vili Ernangomez je igrač formiran u mlađim kategorijama Reala, a klub je napustio u sezoni 2016/17, kad je počela njegova NBA karijera. Prethodno ga je draftovala Filadelfija, a nastupao je za Nju Jork Nikse, Šarlot Hornetse i Nju Orleans Pelikanse.

Za sedam sezona u najjačoj ligi sveta odigrao je ukupno 344 utakkmice, prosečno je postizao po 7,2 poena, imao je 5,5 skokova. Na prethodnom Evrobasketu osvojio je titulu sa Španijom, poneo je i titulu MVP-ja turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading