MESI PREDSEDNIK ARGENTINE! Narod je jasan, sada Leo IMA REČ!

Autor:

Sport

29.12.2022

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo mišljenje u zemlji šampiona sveta.

MESI PREDSEDNIK ARGENTINE! Narod je jasan, sada Leo IMA REČ!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi sa "zlatnom boginjom"

Fudbalska reprezentacija Argentine popela se na krov sveta, a "gaučose" je do titule predvodio Lionel Mesi.

Maestralan turnir odigrao je fudbaler Pari Sen Žermena i konačno je podigao "zlatnu boginju" kojom se upisao u istoriju. Sve ovo donelo mu je dodatnu popularnost u Argentini. I u prošlosti je Mesi bio omiljen, a sada je bukvalno postao božanstvo! 

U zemlji šampiona sveta održana je anketa gde je narod izneo mišljenje - ko bi to trebao da bude predsednik Argentine. Verovali ili ne, najveći broj ispitanika svoj glas je dao upravo Mesiju.

 

 

Mesi bi osvojio čak 36 odsto glasova, a prvi pratilac, Havijer Milei, imao bi samo 12 odsto što dovoljno govori o popularnosti kapitena fudbalske reprezentacije Argentine.

Narod je, dakle, rekao svoje, a sada reč ima Leo! Ko zna, možda se u budućnosti i kandiduje za predsednika, sada bar zna da će imati podršku naroda.

Tokom svoje karijere Lionel Mesi odigrao je 172 utakmice za "gaučose" i uspeo je da se upiše u strelce 98 puta, a namestio je 55 pogodaka. Sa nacionalnim timom dugo nije mogao do trofeja, ali je onda ušao u seriju i uspeo da podigne pehar Kopa Amerike, a zatim i "zlatnu boginju" namenjenu šampionu sveta.

Leo je za Argentinu debitovao 17. avgusta 2005. godine kada ga mu je šansu dao selektor Hoze Nestor Pekerman i pored toga što je ovaj imao samo 18 godina, jedan mesec i 24 dana. Prvi pogodak za Argentinu Mesi je dao protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici, a na zvaničnim mečevima debitanstki gol dao je protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading