MESI SPREČIO DIPLOMATSKI SUKOB: Otkrivena MRAČNA TAJNA finala, da je Leo odlučio drugačije bilo bi problema!

Autor:

Sport

22.12.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog događaja po završetku meča.

MESI SPREČIO DIPLOMATSKI SUKOB: Otkrivena MRAČNA TAJNA finala, da je Leo odlučio drugačije bilo bi problema!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je Svetsko prvenstvo u Kataru.

Argentinci su odigrali maestralan turnir, a do titule ih je predvodio Lionel Mesi.

Neposredno pre podizanja "zlatne boginje" katarski šeici dali su Mesiju ogrtač bišt i on je poklon prihvatio, te je tako obučen nastavio sa radovanjem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

 

Veliki problem desio bi se da Leo nije prihvatio ovaj poklon, a tu mračnu tajnu otkrio je rumunski trener Ćiprijan Panait koji dugi niz godina radi u zemljama Persijskog zaliva.

Video sam neke svoje kolege koji su davali izjave i to u potpunom neznanju. Da Mesi nije stavio taj ogrtač na svoja pleća, to je bila najveća uvreda katarskom šeiku i nastao bi diplomatski sukob. To treba da znaju oni što su govorili protiv šeika - rekao je Panait, pa dodao:

- Ja, posle šest godina u Saudijskoj Arabiji, želim vam reći da taj plašt nosi samo vladajuća klasa, samo vrlo bogati ljudi. Kada ga primite, to znači da ste deo njihove porodice, to znači da ste dobrodošli u taj krug.

Zatim je Rumun dodao:

- To je najveći mogući čin poštovanja koji vam se ukazuje. Kad vam katarski emir ponudi ovaj poklon, mislim da niko sebi ne može priuštiti da ga ne primi. Mesi je u PSŽ-u, zar ne? Znate li ko je gazda PSŽ-a? Kraljevska porodica, a ne Naser Al-Kelaifi - zaključio je Ćiprijan Panait.

Ogrtač koji je katarski lider stavio preko Mesijevih leđa se zove bišt i koristi se samo u specijalnim prilikama. Davanje bišta nekoj osobi u arapskom svetu predstavlja veliku čast nakon ostvarenog određenog dostignuća. Još se koristi tokom praznika, posebnih ceremonija i venčanja.

Prema tradiciji bišt mogu nositi samo odabrane osobe i to obično one koje pripadaju kraljevskoj porodici. Krojač koji je sašio posebno dizajnirani ogrtač nakon finala je objasnio da je bišt koštao više od 2.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading