HAOS U NOVOM PAZARU! Meč prekinut, huligani napali policiju!

Autor:

Sport

21.10.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je nedopustivo.

HAOS U NOVOM PAZARU! Meč prekinut, huligani napali policiju!

Foto: ATA Images

U Novom Pazaru na meču 12. kola Superlige došlo je do burnog prvog poluvremena koje je obeleženo ne samo zbog fudbalskih dešavanja na terenu, već i zbog nemilih događaja van stadiona. Naime, utakmica između Novog Pazara i Partizana bila je prekinuta usled detonacija koje su odjekivale van stadiona, a koje su se ispostavile kao posledica sukoba navijača sa policijom na ulicama oko sportskog objekta.

Pristalice Novog Pazara, nezadovoljne što se meč igra pred praznim tribinama, tražile su od igrača da ne nastave sa utakmicom kao znak protesta. Ovo nezadovoljstvo dovelo je do sukoba sa policijom, pri čemu su navijači koristili kamenice kao oružje. Interesantno je istaći da kordon Žandarmerije nije reagovao na napade, što se može videti na snimcima koji su se brzo proširili društvenim mrežama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Ovakvi incidenti jasno ukazuju na tenzije koje postoje između navijača, klubova i nadležnih organa, a predstavljaju i ozbiljan izazov za održavanje reda i bezbednosti na sportskim događajima. S obzirom na to da su ovakvi događaji postali sve češći, otvara se pitanje adekvatnosti mera bezbednosti i kontrole na sportskim manifestacijama.

Nakon ovog nemilog događaja, javnost je burno reagovala, osuđujući nasilje i nedolično ponašanje navijača. Takođe, postavlja se pitanje odgovornosti nadležnih organa za očuvanje reda i mira na sportskim manifestacijama, posebno u situacijama kada postoji visok stepen tenzija između navijačkih grupa.

Sa druge strane, reakcije nadležnih organa još uvek se očekuju, a očekuje se i da klubovi i fudbalski savez preduzmu odgovarajuće mere kako bi se smanjila mogućnost ponavljanja sličnih incidenata u budućnosti. Ovaj događaj takođe postavlja pitanje o efikasnosti praznih tribina kao mere za suzbijanje nasilja na sportskim događajima.

Nemili događaji na utakmici 12. kola Superlige između Novog Pazara i Partizana jasno ukazuju na potrebu za ozbiljnim promišljanjem o merama bezbednosti, odgovornosti klubova i nadležnih organa, kao i o ulozi praznih tribina u suzbijanju nasilja na sportskim manifestacijama. Ovi incidenti moraju biti ozbiljno shvaćeni kako bi se sprečila ponavljanja i očuvala bezbednost i integritet sportskih događaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading