MILOŠEVIĆ PRIČAO SA MRKELOM: Omladinska škola je najbitnija, mrzim kad nema publike

Autor:

Sport

20.10.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli sa novim trenerom i, od sutra, strukom u nove izazove

MILOŠEVIĆ PRIČAO SA MRKELOM: Omladinska škola je najbitnija, mrzim kad nema publike

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana sutra od 16 časova gostuju Novom Pazaru u 12. rundi Superlige Srbije. Crno-beli su vezali dve pobede u nizu još od maja meseca, pošto su pre reprezentativne pauze pobedili Mladost, pa Tekstilac. Protiv novajlije iz Odžaka na klupi je debitovao povratnik Savo Milošević i odmah su se videle određene promene u igri Partizana. Igrači su izgledali motivisanije, pa je Savo iskoristio ovaj dvonedeljni "odmor" da ih dodatno zbliži izletom u Etno-selo "Stanišići.

Sada je vreme da na nimalo lakom gostovanju vidimo šta je Milošević to uspeo da uradi sa timom u prethodnih pola meseca.

- Jedna od ideja je bilo to. Pauza nam je dobro legla. Momci su radili fenomenalno, nemam nijednu zamerku. Dolazi teži deo – pretočiti sve na teren, napraviti dobre rezultate, Ako to ne uspemo – ništa nismo uradili - počeo je Milošević i osvrnuo se na protivnika:

- Na promociji sam rekao da ću se malo više baviti protivnicima, bavili smo se svim rivalima, uključujuči i Novi Pazar. Čekaju nas ozbiljniji takmaci nego što je bio Tekstilac. Ovo je jedno od najtežih gostovanja u čitavoj ligi. Trudićemo se da što više iskažemo naše dobre strane. Opet, Pazarci imaju najboljeg igrača u ligi (Adema Ljajić) to je činjenica. Nema dileme da nam od njega preti najveća opasnost i nisam jedini koji tako misli. Opet, nije Novi Pazar samo Adem Ljajić. Postoji tu još fudbalera koji mogu da nas ugroze. Biće ovo idelana prilika da vidimo dokle smo stigli sa oporavkom ekipe i gde se trenutno nalazimo.

 

 

Pazarci su kažnjeni mečom bez prisustva publike, što Milošević ne odobrava.

- Mrzim kad nema publike na stadionu, fudbal tako gubi svoju svrhu. Ne radujem se tome. Uvek govorim iskreno, igrati utakmice u takvom ambijentu – imam problem da motivišem igrače kad je tako. Mogu da mislim kao je našem rivalu. Sve je drugačije kad je tu publika, navijači.

Mada, nije mu prvi put, pošto je Partizan u Pazaru vodio i za doba korone kada su tribine takođe bile prazne.

- Jako traumatičan period, okolonosti su bile specifične. Nema smisla da se žalim, mnogo ljudi je tada izgubilo živote, a mi smo imali mogučnost da se bavimo svojim poslom. Bila je drugačija situacija, tužnija. Nadam se da se neće ponavljati više nikad.

Sutra se održava skupština Partizana na kojoj će za novog predsednika kluba biti postavljen Rasim Ljajić.

Republika

Foto: Starsport

Sutra dan koji su svi grobari iščekivali: Dolazi Rasim Ljajić

- Razgovarali smo o tome u kom pravu klub treba da ide u svim segmentima. Ne bih da ulazim u detalje, postoje stvari koje su van mog domena. Ono što se bude dešavalo u klubu, uticaće na moj rad i na ekipu. Trudiću se da što manje pričam o tome i da ćemo sve stvari rešavaju u svojoj kući. Čeka nas težak period. Nije opravdanje, nego stanje. Meni je bilo bitno što sam kod predsednika video enituzijazam kako bi se ovaj period prebrodio što lakše.

Partizan ima dosta igrača...

- Jeste i nije, možda ne nekim pozicijama imamo previše igrača. Da se ja pitam, drugačije bi radio. Nismo preglomazni, većina timova ima po 25-30 fudbalera.

Omladinska škola je najbitnija za dobar rad kluba.

- U svakom smislu je neophodna, pošto živimo u državi u kojoj nije regulisano finansiranje klubova, to je neminovnost. S obzirom na talenat dece koji imamo, ako ne iskoristimo taj materijal - to je glupost. Ne baviti se time intenzivno je greška. Omladinska škola mora da bude prioritet. To podrazumeva niz stvari. Suština je imati uvek jednog, ali to neće biti stalno onaj klinac od deset miliona, možete da imate pet po dva. To je budžet kluba. Ono što je dobro, što u omladinskoj školi uvek ima neki dobar klinac.

Republika

Foto: Starsport

Milošević pričao sa Mrkelom: Kako dovesti dobrog mladića

Za kraj je otkrio i da je pričao sa Mitrom Mrkelom oko dovođenja mladih stranaca.

- Imate primer Pako Furera, tehničko-taktički savršen igrač. Ne moram ništa da radim sa njim. Kondicija mu je perfektna. Radio sam u UEFA i znam kako funkcionišu ozbiljnije škole u Evropi. To mi je u glavi stalno. Ja i Mitar Mrkela smo uvek razmišljali o tome kako dobiti igrača koji je sa 17 godina završen, posle samo stiče iskustvo. To je izvodljivo, nije naučna fantastika, rekao je Savo Milošević na konferenciji za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading