DE BRUJNE I LUKAKU KAO TADIĆ: Reprezentativci Belgije povukli hrabar potez

Autor:

Sport

02.10.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura potresla fudbal.

DE BRUJNE I LUKAKU KAO TADIĆ: Reprezentativci Belgije povukli hrabar potez

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski svet je uzdrman vestima o odluci Kevina De Brujnea i Romelua Lukakua da ne pristupe predstojećim obavezama belgijske reprezentacije. Iako nisu zvanično rekli "ne", njihovo odbijanje selektoru Belgije je jasno poruka.

Posebno intrigantna činjenica je De Brujneovo javno prozivanje i kritikovanje svoje ekipe nakon septembarskih utakmica. Kao kapiten, izrazio je prilično nezadovoljstvo izlaganjem pojedinaca, ostavljajući pitanje o tome kako će ova situacija uticati na atmosferu u timu.

Nakon što se iz reprezentacije povukao i Tibo Kurtoa zbog istog razloga, sada je i Romelu Lukaku doneo odluku da se ne odazove nakon razgovora sa Tedeskom. Ovo stavlja dodatan pritisak na selektora, dok navijači, mediji i stručnjaci sa nestrpljenjem očekuju epilog ove situacije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prvi otišao: Tibo Kurtoa

U prošlom prozoru, Belgija je ostvarila pobedu nad Izraelom, ali je zabeležila poraz od Francuske. Očekuju ih izazovne utakmice sa Italijom u gostima (10. oktobra) i Francuskom kod kuće (14. oktobra), što će biti dodatni test za tim bez De Brujnea i Lukakua. S obzirom na njihovu ključnu ulogu u timu, pitanje je kako će se ovo odraziti na performanse belgijske reprezentacije u narednim mečevima.

Sve ovo neopisivo podseća na slučaj u fudbalskoj reprezentaciji Srbije kada je kapiten Dušan Tadić saopštio da više neće igrati za tim koji sa klupe predvodi selektor Dragan Stojković Piksi.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Pukla ljubav: Tadić i Stojković

Piksiju je zasmetalo što je Tadić javno rekao posle meča sa Engleskom na EVRO 2024 da smatra da je trebalo da započne utakmicu. Slobodno izražavanje mišljenja selektor je očigledno doživeo kao udar na svoj autoritet, iako je Tadić jasno stavio do znanja da je to bio dogovor sa selektorom i da će poštovati svaku odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading