SLEDI NOVI TRANSFER: Nećete verovati koliko novca je potrošeno na Lukakua!

Autor:

Sport

24.08.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvrednijih igrača!

SLEDI NOVI TRANSFER: Nećete verovati koliko novca je potrošeno na Lukakua!

Foto: Tanjug/AP

Romelu Lukaku

Fudbalski svet bruji od vesti o nadolazećem transferu Romelua Lukakua iz Čelsija u Napoli za neverovatnih 35 miliona evra. Ovaj potez, jednom kada bude konačno potvrđen potpisivanjem ugovora, označiće još jedan prekretnički trenutak u Lukakuovoj slavnoj karijeri, koja ga je učinila jednim od najtraženijih i najskupljih igrača u istoriji sporta.

Sa izveštenom transfernom cenom od 35 miliona evra, ukupan iznos koji je plaćen za Lukakuove transfere i pozajmice tokom njegove karijere je zadivljujućih 374 miliona evra. Ova cifra zaista je neverovatna kada se uporedi sa ukupnom zaradom od transfera Kristijana Ronalda, koji je osam godina stariji od Lukakua, a iznosi 247 miliona evra. To je dokaz izuzetnog talenta i tržišne vrednosti belgijskog napadača.

Lukakuovo putovanje transfera počelo je 2011. godine kada se preselio iz Anderlehta u Čelsi za 15 miliona evra. Nakon toga, bio je pozajmljen iz Čelsija u Everton 2013. godine za 3,5 miliona evra pre nego što je napravio trajni transfer u Everton 2014. godine za 35 miliona evra. Njegov sledeći veliki potez usledio je 2017. godine kada je prešao iz Evertona u Mančester Junajted za neverovatnih 84,7 miliona evra. Godine 2019, Inter je obezbedio njegove usluge za 74 miliona evra, a kasnije se vratio u Čelsi 2021. za ogromnih 113 miliona evra. Naredne pozajmice Interu i Romi takođe su bile praćene značajnim sumama, od 7,86 miliona evra i 5,8 miliona evra, pre nego što je prešao u Napoli za 35 miliona evra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Romelu Lukakuova istorija transfera svedoči o njegovom izuzetnom talentu i tržišnoj privlačnosti. Njegove rekordne sume transfera učvrstile su njegov status kao jednog od najvrednijih igrača u svetu fudbala. Dok započinje ovu novu fazu sa Napolijem, svi će biti usmereni na njega da vide kako nastavlja da ostavlja uticaj na terenu i na tržištu transfera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading