GRUJIĆ UPOZORAVA ZVEZDU I OTKRIVA TAJNE BENFIKE: Evo odakle prete opasnosti, a šta crveno-beli moraju da iskoriste

Autor:

Sport

18.09.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je jasno čega se Portugalci plaše pre dolaska na Marakanu.

GRUJIĆ UPOZORAVA ZVEZDU I OTKRIVA TAJNE BENFIKE: Evo odakle prete opasnosti, a šta crveno-beli moraju da iskoriste

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak Benfiku u prvom meču u Ligi šampiona koja će se igrati u novom formatu. Utakmica na Marakani počeće od 18.45, a prema najavama, odnosno toku prodaje karata, naš najveći stadion bi trebalo da bude ispunjen.

U međuvremenu je startovala sezona utakmicama odigranim u utorak i videli smo pregršt golova, uz Bajernovo razbijanje Dinama iz Zagreba sa 9:2 kao naupečatljiviji meč. Svi protivnici crveno-belih koji su izlazili na teren su doživeli poraze i to, interesantno sa po tri primljena gola. Tako je Juventus savladao PSV sa 3:1, Liverpul bio bolji od Milana u gostima istim rezultatom, a sa 3:1 je i Real savladao Štutgart. Tri gola je primio Jang bojs kod kuće od Aston Vile, ali nije tresao mrežu (3:0).

Imajući sve ovo u vidu evidentno je da je Zvezda imala šta da vidi, ali i da sagleda koje greške se prave kako ih ne bi ponovila protiv Benfike. Tim pre što mogućnosti portugalske ekipe u ovom trenutku nisu potpuno poznate. Zato je njih analizirao bivši prvotimac Zvezde a sada Porta Marko Grujić.

Republika

Foto: Starsport

Spremni za LŠ: Fudbaleri Zvezde

- Benfika je veliki klub, ali nije u dobrom momentu. Smenila je trenera na početku sezone. Da je birala Zvezda ne bi izabrala bolji trenutak da dočeka tim iz Lisabona. Crveno-beli su favoriti pred punom Marakanom. Moj bivši klub je ambiciozan, igrači puni elana, i te kako imaju šanse da slave na startu elitnog evropskog takmičenja - rekao je Grujić za Sportski žurnal, pa se osvrnuo na njenu pobedu nad Santa Klarom u subotu:

- Nije Benfika bila bez problema ni na tom meču. Primila je rano gol, da nije preokrenula do odlaska na odmor, pitanje je šta bi se dešavalo u nastavku. Na kraju je Zvezdin rival ostvario ubedljiv trijumf.

On otkrio kako trener Bruno Laž voli da igra, ali i odakle Zvezdi prete najveće opasnosti.

- Novi šef struke pokušao je da unese energiju u tim. Podigli su ih i navijači u prvoj utakmici posle promene na klupi. Anhel Di Marija i Nikolas Otamendi su stubovi ekipe. Znaju šta znače važne utakmice i kako treba da ih odigraju. Benfika je ovog leta dovela dosta novih igrača. Problem za trenera Laža je što nije selektirao ekipu. S druge strane, svi prvotimci gore od želje da se dokažu novom treneru - jasan je Grujić, pa je otkrio čega se Portugalci pribojavaju u duelu sa Zvezdom:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najveća pretnja: Anhel di Marija

- Svi navode da su stadion, zapravo navijači, Zvezdina prednost i da njihovom predstavniku neće biti lako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading