ON JE ZVEZDINA TALIJA: Otkao je stigao na Marakanu igra se Evropa, a trofeji samo padaju

Autor:

Sport

11.09.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove sezone opet će moći da se dokaže u Ligi šampiona.

ON JE ZVEZDINA TALIJA: Otkao je stigao na Marakanu igra se Evropa, a trofeji samo padaju

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde igraće ponovo u Ligi šampiona ove sezone. Izabranici Vladana Milojevića osvojili su proletos sedmu titulu u nizu i uzeli četvrtu duplu krunu, a sve je počelo u sezoni 2017/18. Baš te sezone je na Marakanu stigao Milan Rodić i postao najtrofejniji Zvezdin fudbaler u istoriji.

Rodić je poslednjom duplom krunom došao do 11. trofeja čime je nadmašio legende kluba Rajka Mitića sa deset trofeja (šest titula, četiri kupa) i treću Zvezdinu zvezdu Dragana Džajića (pet titula, četiri kupa i Mitropa kup). Od dolaska na Marakanu u julu 2017. godine, Rodić je osvojio sedam titula i četiri Kupa Srbije i po broju trofeja nadmašio sve. Sa sedam titula je takođe najtrofejniji igrač svih vremena ekipe iz Ljutice Bogdana, po šest titula uz Rajka Mitića imaju Bora Kostić, Milan Borjan, Marko Gobeljić i El Fardu Ben.

Republika

Foto: Starsport

Zaređao sa trofejima: Milan Rodić

Naime, od dolaska iz Krila Sovjetov, levi bek se profilisao kao neizostavni šraf crveno-belih u svim pohodima na dva najveća evropska takmičenja. Prve sezone to je bila grupna faza, pa šesnaestina finala Lige Evrope. U sezoni 2018/19 Rodić je sa Zvezdom stigao do Lige šampiona, baš kao i godinu dana kasnije. U sezoni 2020/21 morali su crveno-beli da se zadovolje Ligom Evrope, opet durgom rundom u kojoj ih je zaustavio slavni Milan. Korak dalje, do osmine finala, otišlo se naredne godine, dok je u sezoni 2022/23 grupna faza bila puna kapa. Zato je prošle godine igrana Liga šampiona, a to će biti slučaj i ove sezone, prvi put u novom formatu.

Podsetimo, nakon što je pomogao ekipi i obezbedio grupnu fazu Lige Evrope posle tačno deset godina, sezonu kasnije je uspeo da sa svojim saigračima izbaci Salcburg i plasira se u Ligu šampiona.

Bio je akter bajkovite noći i pobede nad Liverpulom, kada je Milan Pavkov sa dva pogotka srušio budućeg prvaka Evrope. Pored pobede nad engleskim velikanom, sjajan utisak je ostavio u uvodnom meču protiv Napolija na Marakani.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Godinama isto: Rodić sa saigračima i peharom

Samo godinu dana kasnije je prvo neverovatnom asistencijom uposlio Aleksu Vukanovića za pogodak protiv Jang Bojsa, koji je Crvenu zvezdu ponovo odveo u najkvalitetnije evropsko takmičenje. Odigrao je identičan broj utakmica kao i u prvoj sezoni, a najbolje partije je pružao protiv Olimpijakosa.

Poslednji put je sa crveno-belima u najprestižnijem kontinentalnom klupskom takmičenju nastupao prethodne sezone. Crveno-beli su se tada u grupnoj fazi sastali sa Mančester Sitijem, Jang Bojsom i Lajpcigom, ali nisu uspeli da obezbede prolaz u nokat fazu takmičenja.

Pred Milanom Rodićem je sada četvrti pokušaj, a čini se da Crvena zvezda nikada nije bila kvalitetnija i iskusnija za ovakve poduhvate. Novi format u Ligi šampiona biće izazovan i evropskim velikanima, a na crveno-belima je da pokažu moć Marakane i kvalitet za nokaut fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading