SRAMNI DVOSTRUKI ARŠINI UEFA: Albancima dopuštaju sve, a za "Kosovo je Srbija" udaraju po ušima

Autor:

Sport

10.09.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U samo nekoliko dana ponovo se videla dvoličnost nadležnih.

SRAMNI DVOSTRUKI ARŠINI UEFA: Albancima dopuštaju sve, a za "Kosovo je Srbija" udaraju po ušima

Foto: google maps

Kosovo je Srbija i tako piše u Ujedinjenim nacijama! Međutim, kada to neko glasno kaže ili napiše na fudbalskom stadionu izaziva neverovatan haos u režiji UEFA. I to ni u kom slučaju nije u redu, ali dalo bi se bar argumentovati da je burna reakcija Evropske kuće fudbala opradvana da su standardni isti za sve. Međutim, nisu.

Samo u poslednjih nekoliko dana videli smo dvostruke aršine UEFA kada je u pitanju isticanje transparenata sa pominjanjem južne srpske pokrajine. Iako mešanje politike u sport nije dozvoljeno, a slanje političkih poruka zabranjeno, ta pravila se izgleda primenjuju samo kada su u pitanju Srbija i njeni istomišljenici, dok Albanci i svi koji podržavaju lažnu državu Kosovo mogu da rade šta hoće.

Tako je utakmica Lige nacija između Kipra i lažne države Kosovo privukla pažnju ne samo zbog fudbalskog nadmetanja, već i zbog incidenata van terena. Na stadionu u Larnaki, navijači Kipra su istakli transparent na kojem je stajalo "Kosovo je Srbija". Ovaj potez izazvao je reakciju gostujuće ekipe, što je dovelo do prekida utakmice sve dok policija nije intervenisala i uklonila sporni transparent.

Republika

Foto: printskrin

Zbog nje je prekinut meč: Zastava na Kipru

Nakon što su primetili transparent, igrači i zvaničnici samoproglašene reprezentacije Kosova odmah su reagovali, zahtevajući prekid utakmice. Ova situacija izazvala je tenziju na terenu i među navijačima, dok je sudija morao da interveniše i prekine meč kako bi se rešila ova neprijatna situacija.

Međutim, samo pre nekoliko dana na utakmici Albanije i Ukrajine pojavio se transparent "Kosovo je Albanija" u Pragu gde je odigran meč. To nije bio jedini skandal na tom meču, jer istaknuta i zastava UČK, terorističke organizacije i takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova". Naravno, nikome iz UEFA, iako je supervizor bio  na stadionu, nije palo na pamet da reaguje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zločin bez kazne: Poruka na meču Ukrajina - Albanija u Pragu

 

Ali ni to nije sve! Pre nedelju dana prekid je bio u Rumuniji zbog zastave Srbije na tribinama. Reklo bi se mžda UEFA smatra da ze zabranjeno isticati zastavu zemlje koja ne igra meč, što jeste bio slučaj jer su se sastale fudbalerke Farula i KFF Mitrovice (4:0). Usledio je prekid dok zastava nie uklonjena.

Republika

Foto: printskrin

Zasmetala Albancima: Prekid zbog zastave Srbije u Rumuniji

 

Podsetimo, prekid u Rumuniji, koja nije priznala lažnu državu, baš kao ni Češka, usledio je i prošle godine zbog slične podrške Srbiji. Tada je UEFA bila nemilosrdna prema počiniocima, odnosno domaćinu, i izrečene su novčane kazne kao i zatvaranja stadiona, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Navijač Albanije u uniformi terorističke OVK na EP

 

Međutim, kada na meču Srbije ili srpskih klubova neko okači zastavu Albanije nikom ništa. Baš kao što nije bilo ništa ni kada je vojnik u uniformi OVK gledao utakmice na nedavnom EVRO 2024.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading