LEGENDA SERIJE A PREVEZENA U BOLNICU: Nakon blistave karijere, bori se sa opakom bolešću! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Sport

09.09.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspirisao je mnoge!

LEGENDA SERIJE A PREVEZENA U BOLNICU: Nakon blistave karijere, bori se sa opakom bolešću! (FOTO+VIDEO)

Foto: Foto Printscreen/ X

Legendarnog napadača italijanske reprezentacije Salvatorea Skilaćija, nedavno su primili u bolnicu u Palermu. Informacije o njegovom stanju potvrdila je njegova porodica, koja je izdala saopštenje: "Naš voljeni Toto je u stabilnom stanju i lekari ga nadgledaju dan i noć. Forza, Toto". Ova vest potresla je mnoge njegove obožavatelje i ljubitelje fudbala širom sveta.

Salvatore Toto Sckilaći, koji danas ima 59 godina, već neko vreme se bori sa ozbiljnom bolešću. Njegova karijera i životni put oduvek su bili fascinantni i inspirativni za mnoge. Skilaći, legendarni centarfor, upamćen je po svojim sjajnim igrama tokom Svetskog prvenstva 1990. godine. Na tom turniru u Italiji, njegova izuzetna forma omogućila mu je da postane najbolji strelac sa šest golova, a njegovi nastupi ostali su zlatnim slovima upisani u istoriji svetskog fudbala.

Tokom svoje karijere, Skilaći je igrao za nekoliko značajnih klubova, uključujući Mesinu, Juventus, Inter i japanski Jubilo Ivata, gde se izuzetno zabavljao zahvaljući prvoklasnom načinu igre. Evo kako je to izgledalo:

 

Ovaj neverovatni fudbaler postigao je više od 200 golova tokom svoje karijere i osvojio je UEFA kup dvaput - jednom sa Juventusom i jednom sa Interom. Njegova sposobnost da bude efikasan strelac i u klupskim i u reprezentativnim utakmicama učinila ga je jednim od najcenjenijih igrača svoje generacije.

Međutim, Skilaći je imao teže početke nego što bi mnogi pomislili. Odrastao je u jednom od najtežih kvartova u Palermu, gradu poznatom po visokom stepenu organizovanog kriminala. Iako je potekao iz tako teških uslova, uspeo je da se popne na vrh fudbalskog sveta zahvaljujući talentu, radu i upornosti. Takav uspeh je pravi testament njegovom karakteru i sposobnostima, a njegova priča inspiracija je mnogim mladim sportistima koji dolaze iz sličnih sredina.

Zdravstvene poteškoće s kojima se Skilaći suočava sada su u fokusu javnosti, a svi koji su pratili njegovu karijeru i divili se njegovim uspesima, nadaju se njegovom brzom oporavku. Porodica Skilaći i dalje obaveštava javnost o njegovom stanju, dok svi zajedno šaljemo pozitivne misli i želimo mu brz i potpuni oporavak. Forza, Toto!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading