SJAJNE VESTI: Evropa stiže u Zaječar!

Autor:

Sport

05.09.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion "Kraljevica" ispunio sve kriterijume za dobijanje UEFA licence.

SJAJNE VESTI: Evropa stiže u Zaječar!

Foto: FSS

U danu velikog spektakla, susreta Srbije sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, u okviru 1. kola A divizije Lige nacija, vest koja će da obraduje sve ljubitelje fudbala u zemlji, ali pre svega istok Srbije i Timočku Krajinu – Evropa stiže i u Zaječar! O svemu iz prve ruke od predsednika Komisije za stadione i bezbednost FSS i direktora privrednog društva FSS Stadioni, Ljubisava Sekulića.

- Drago mi je da mogu da obavestim sportsku i fudbalsku javnost da je stadion „Kraljevica“ u Zaječaru, ispunio sve kriterijume za dobijanje UEFA 4 kategorije stadiona. Pored stadiona „Dubočica“ u Leskovcu, koji je već sertifikovan, očekujemo jako brzo da će i stadion „Lagator“ u Loznici dobiti navedenu kategorizaciju – rekao je Ljubisav Sekulić.

To znači da klubovi i reprezentacija mogu evropske utakmice da igraju i van Beograda (stadioni Crvene zvezde i Partizana), u gore navedenim gradovima.

Foto: FSS

Stadion "Kraljevica"

- U pripremi je i stadion „Karađorđe“ koji se dovodi na nivo 4 kategorije. Takođe, poznato je da se širom Srbije radi na rekonstrukciji travnatih podloga najnovije generacije, tako da dobijamo najbolju osnovu za razvoj fudbala - naveo je Sekulić.

Veoma brzo Srbija će posle ove infrastrukturne revolucije imati sliku koja će akterima omogućiti evropske uslove na mnogim stadionima.

- Zahvaljujući strateškom opredeljenju FSS, ali uz bezrezervnu pomoć države Srbije, dostigli smo nivo da već od sredine septembra najveći broj klubova može da igra na terenima kao u najrazvijenijim evropskim ligama! Daljim radom i ulaganjem u infrastrukturu, dobićemo definitivno najbolje uslove za sve učesnike fudbalske igre – zaključio je Ljubisav Sekulić.

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je već ranije najavio i lepe vesti po srpski fudbal, a to je da će još dva potpuno nova stadiona van Beograda uskoro moći da ugoste reprezentaciju, ali i naše klubove na evropskoj sceni.

- Za koji dan stadioni u Loznici i u Zaječaru će dobiti dozvole za održavanje međunarodnih utakmica. Tako će neke od narednih utakmica reprezentacija moći da igra u Leskovcu (Srbija igrala protiv Bugarske odlučujući meč za odlazak na EVRO 2024), Loznici i Zaječaru - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading