HRVATI SE KLANJAJU ZVEZDI: Nekada su veličali Dinamo, sada zbog iste stvari dižu ponos Srbije u nebesa

Autor:

Sport

04.09.2024

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kommšije pišu hvalospeve o crveno-belima.

HRVATI SE KLANJAJU ZVEZDI: Nekada su veličali Dinamo, sada zbog iste stvari dižu ponos Srbije u nebesa

Foto: Starsport

Crvena zvezda kao fudbalski klub je ponos Srbije, ali baš zato na nju u komšiliku nisu gledali sa oduševljenjem. Očekivano, u bušenju ponosa Srbije, kad god se ukazala prilika, prednjačili su Hrvati, pritom uzdižući svoj Dinamo. 

Međutim, upravo sada su komšije počele da veličaju Zvezdu za isto ono zbog čega su godinama smatrali da je tim iz Zagreba neprikosnoven u regionu. U pitanju su dobri potezi kod prodaje i kupovine igrača. Očigledno su tri "bačene bombe" u utorak čak i Hrvate naterale da spoznaju istinu.

Naime, hrvatski portal Index.hr piše da je Crvena zvezda zaključila neverovatno aktivan i uspešan prelazni rok, tokom kojeg je klub prodao igrače za ukupno 26 miliona evra i potrošio 16 miliona evra na nove angažmane. Međutim, ono što je zaista osvojilo srca navijača i sportske javnosti u Srbiji, pišu Hrvati baš tim rečima, bili su poslednji minutni potezi kluba poslednjeg dana registracionog perioda za Ligu šampiona.

Republika

Foto: index.hr/printscreen

Tekst na Index.hr

 

Crvena zvezda će se suočiti sa jakim protivnicima poput Intera, Barselone, Benfike, Milana, Štutgarta, PSV, Monaka i Jang Bojsa u predstojećem takmičenju. Kako bi adekvatno odgovorili na ove izazove i ostvarili evropski proboj, Crvena zvezda je krenula u poslednji ofanzivni potez na tržištu transfera, posebno nakon gubitka nekih ključnih igrača.

Index.hr piše da je jedan od najznačajnijih poteza bio povratak Nemanje Radonjića. Bez obzira na njegovu turbulentnu istoriju, Radonjić je izuzetno dobro igrao za Crvenu zvezdu pre nego što je prešao u Olimpik Marsej za 12 miliona evra. Sada je srpski šampion vratio za samo jedan milion evra. Angažovanje Radeta Krunića, iskusnog defanzivnog veziste sa iskustvom u Seriji A, predstavlja ostvarenje dugogodišnje želje za direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Brz kao munja: Silas Katompa Mvumpa

 

Dalje u tekstu stoji da je finansijsko stanje kluba takođe omogućilo da obezbede usluge Silasa, drugog najbržeg igrača u Bundesligi, na pozajmici sa opcijom kupovine za 10 miliona evra. Desni krilni, poznat po impresivnim nastupima u Štutgartu, donosi značajnu pretnju napadu svojom sposobnošću postizanja golova i asistencija. Njegov dosadašnji uspeh u suočavanju i trijumfu protiv najboljih timova u Bundesligi, zajedno sa njegovom izuzetnom brzinom, pozicionira ga kao vredan dodatak ekipi Crvene zvezde.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading