ZEMLJOTRES U SRPSKOM FUDBALU: Smenjeni čelnici Fudbalskog saveza Srbije

Autor:

Sport

03.09.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se odigralo iznenada.

ZEMLJOTRES U SRPSKOM FUDBALU: Smenjeni čelnici Fudbalskog saveza Srbije

Foto: FSS

Zemljotres je potresao srpski fudbal, jer je, prema pisanju Informera, došlo do ogromnih promena u Fudbalskom savezu Srbije!

Smenjeni su doskorašnji generalni sekretar Jovan Šurbatović i sportski direktor reprezentacije Miroslav Tanjga! O njihovoj smeni spekulisalo se još od završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a sada je i zvanično potvrđeno na vanrednoj telefonskoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije!

Republika

Foto: Instagram/ fudbalskisavezsrbije

Šurbatović i Tanjga sa Džajićem i Ibrahimovićem

Podsetimo, odmah po završetku EVRO 2024 u Nemačkoj, Šurbatović je najavio podnošenje ostavke, a to je isto uradio i potpredsednik FSS Branislav Nedimović. Otežavajuća okolnost genseku FSS bio je skandal oko hrvatskog aviona koji je odvezao "orlove" na EP, a gde su se proveli kao bosi po trnju. Uprkos mnogo dobrih stvari koje je uradio za svog mandata, on je smatrao da je ostavka jedini pravi izlaz.

Međutim, pre samo dva dana pojavila se informacija da njegova ostavka uopšte neće biti na dmevnom redu sednice Izvršnog odbora. Nadovno, za to se založio predsednik FSS Dragan Džajić. Očigledno se nešto promenilo pa je ta tema ipak završila kao deo telefonske sednice i ostavka je usvojena. Sa njim je smenjen i Tanjga kao bliski saradnik.

Podsetimo, Jovan Šurbatović je u FSS od 1. avgusta 2016. godine kada je obavljao dužnost zamenika generalnog sekretara. Nedugo zatim 9. decembra 2016. godine izabran je na funkciju generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije.

Republika

Foto: fss.rs

Osam godina bio na funkciji: Jovan Šurbatović

U prethodnom periodu bio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda (2011-2016) u tri mandata, a neposredno pre toga i potpredsednik Privremenog organa rukovođenja u FSB (2010-2011). U nekoliko mandata bio je član Skupštine FK Crvena zvezda i član UO AK Crvena zvezda. Bio je predsednik RK Crvena zvezda (dupla kruna i učešće u Ligi šampiona 2004) i direktor FK Radnički Obrenovac u vreme najvećih uspeha kluba (plasman u Super ligu i dve superligaške sezone 2001-2004). U dva mandata obavljao je funkciju predsednika Atletskog saveza Beograda i člana UO Atletskog saveza Srbije (2009-2016), kao i člana UO Sportskog saveza Beograda i Predsednika Kmisije za program i finanasije u istom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading