IDEMO IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST! Piksi SUROVO iskren na konferenciji!

Autor:

Sport

02.09.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi moramao da imamo realnost u sebi, da budemo realni - navodi Piksi.

IDEMO IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST! Piksi SUROVO iskren na konferenciji!

Foto: Starsport

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju dve jako bitne utakmice u A diviziju Ligi nacija protiv Španije u Beogradu i Danske u Kopenhagenu. Selektor ''orlova'', Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za mediju uoči ova dva susreta. On se prvo dotakao neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Osećam obavezu da se osvrnem na EP, mi smo ozbiljni ljudi napravili smo analaizu šta je sve prourekovalo rezultatski neupeh. Cilje bila druga runda, ali nismo uspeli, Niakd anima kritikova igrače, već motivisao i uvek će tako biti. Niamo bili na svom nivou za takvo takmičenje. Sam plasman je bio veliku supeh za naš fudbal. Odgovonost preuzima, ja sma najodgovorniji - rekao je Piksi.

Selektor je naveo da on snosi odgovornost, a da igrači nisu krivi.

- Od mog dolaska bio sam neko ko je žele koje želeo da donese energiju i promenim stvari. I uspeo sam u tome. Radili smo u pozitivnom ambijentu. da nam fali nešto da napravimo iskorak, fali nam. Grešaka je bilo i sa moje i sa strane igrača. One postoje da bi se ispravljale. Raditi u fudbalu  znači uvideti te greške. Prihvatam konstruktivne kritike, između toga da budem vređan i  da vređam - biram ovo prvo. Igrače ne treba da dirate, ja sam tu da vam odgovorim na sve - jasan je Stojković.

Falio je taj iskorak.

- Svi moramao da imamo realnost u sebi, da budemo realni. Kada odigraš sa Danskom 0:0, to je debakl i katostrofa, a zaboravljamo kakva je to reprezentacija. Falio nam je taj gol, bili smo blizu iskoraka. Spremao sam izveštaj 10 dana, bio je prezentovan, kako ste rekli, samo na osam starana. To je bila samo kratka verzija, a elaborat je napravljan na 50 strana.  Ne treba maltretirati ljude da čitaju "Rat i mir". prihvatam da sma jedini krivac, ali šta se sve dešavalo na utakmicama nije bilo tako crno - govorio je selektor i nastavio:

- Bilo mi jer teško kada sam čuo neke stvari, ali ko mene pita kako mi je. Uvek sam bio neko ko je bio na usluzi za medije, nikada nisma kasnio na konferencije, nisam odbio nikoga, I to će tako ostati. Nisam branio da me bilo ko pita. Ne bi trebalo da me pravite nečim što nisam. To nije u redu, to je stvar vaspitanja i frustaracije. Isti sam kao i pre šest meseci, ostaću isti - kazao je on.

Trenerski posao nije lak.

- Trenerski posao nije bio lak. Nije mi bilo lako ni 2021, ali ja se ne bojim izazova. verujem da igrači mogfu da iznesu taj teret. Bio bi veliki problem da ste zadovoljin onim što ste videli u Nemačkoj. Na meni da povratimo poverenje, a to ćemo uraditi tako što budemo pobeđivali. Neće biti lako. NIiada nisam rekao da je neko otpisan. Niko nije precirtan, svima su vrata otvoren. Svi su ovde pos zasluzi, a ne personalo - ističe Stojković.

Dotakao se i otkaza igrača.

- Mogu da kažem za javnost, to sma već rekao. Obavio sam razgovore sa njima  sa Vlahovićem, Mitrovićem i Vanjom. Čuo sam se sa Vanjom pre šireg spiska, rekao je da ima povredu kuka. Dobili smo izveštaj lekara. Što se tiče Mitorivća, isto smo razgovarali, požalio se na bol u zadnjoj loži. Sergej prima injekcije zbog leđa. Nemma ništa da dodam. verujem igračima. Vlahović ima porodične stavri, nisam ulazi u to niti ću. Sad, ako vi imate druge inforamcije, kažite mi. Kako igra za klub, a ne za reprezentaciju? To pitajte njih. Objašnjenje je takvo, nemam šta da dodam. Niko od njih mi nije rekao da ne želi da igra. Niko. Nisam istražitelj, nisma ni video izjavu da je neko rekao da neće da igra za reprezntaicju zbog toga i toga. Ako znate, kažite, da javnost zna istinu - kazao je Piksi.

Govorio je i incidenta Vanje Milinkovića-Savića u kafani na EP.

- Javnost mora da zna istinu. Ne guram probleme pod tepih. Nikakve tuče nije bilo. To je to. Bio je verbalni kontakt, šta radiš tu, što su tu... Nije bilo fizičkih kontakata. Igrač mora da vodi računa, gde idu , šta rade, jer nose odgovornost. Moraju da paze. Od mene su hteli da naparave alkoholičara i ne mogu da razumem. Niti ga konzumiram niti imam šta protiv onih koji ga koriste - objasnio je.

O povredama igrača.

- Mi smo se čuli kada je povrede, oštar bol u leđima, pre četiri dana. Oporavak je u toku, očekujem da će bit i spreman. Terzić je bolje, Veljković ima upalu tetive, dolazi i on. Videćemo u kakvom je stanju, Makismović je isto dolazi, ali su svi su pod znakom pitanja. Nećemo ništa silovati - navodi Piksi.

Nema bezgrešnih.

- Nema bezgrešnih ljudi.  Preuzimam odgovornost da sam negde pogrešio. Izbor igračla je moj izbo r, ali sa te strna enisma pogrešio. Jer bolje nismo imali. Da li je neko mogao bolje - jeste, d ali sma zadovoljan - nisam. Da li sam pogrešio što sam krenuo sa Vlahovićem, Mitrovićem i Tadićem protiv Slovenije? Možda jesam, ali to je bilo moje ubeđenje. U moru tih odluka, bilo je verovatno grešaka, ali to je moja od govornost. Šta je ko pokazao - to je za nas, a ne javnost. ako nađete trenera koji bezgrešan, ja ću se odmah pomeriti. Nisam došao da vodim neke ratove niti da unazađujem reprezentativni fudbal. Ako neko može bolje, da će fudabl procvetati - nema problema - naveo je Stojković.

Došlo je do promena.

- Nisu utakmice prijateljskog karaktera, važno je šta uradimo. Imaćemo šest jakih provera, mi smo se izborili da Srbiju dovedemo u A diviziju, mesto nam je među najboljima, to ne treba niko da zaboravi. Opstati u toj Ligi A je jedan od ciljeva i formiranje tima i šansi... Treba da vidimo da li igrači mogu da se izbore sa pritiskom, te da se stvori kostur tima koji će krenuti u borbu za Svetsko prvenstvo u martu. Došlo je do dosta promena u odnosu na pre dva meseca. I sami vidite koliko igrača na spisku ima, tu je sada i Nedeljković, Belić, Simić, Aleksić, Ivanović, golman Jovanović... On je bio ranije, ali prvi put ga ja zovem da bude, mislim da zaslužuje da bude tu svojim igrama i odbranama. Pokušaćemo da, vezano za sistem, da li ćemo igrati sa četvoricom i trojicom, da pronađemo dobar balans. Kuda ćete veći motiv nego da igrate protiv najbolje ekipe u Evorpi, Španije. Mi smo u kremu fudbala, a sada treba da pokažemo da nam je tu mesto. Treba da ostanemo u toj Ligi nacija i da se ekipa pripremi najbolje za ono što je čeka, a to je da odemo na treće vezano takmičenje. Ne zavisi sve od mene, nego i od igrača i od šanse koja će im se pružiti. To je pogled na ovo što nas očekuje - kazao je on.

Privilegija je kada igrate protiv prvaka Evrope.

- Cela javnost gleda kako ste izgubili utakmicu, a na nama je da nađemo motivisanost. Kad ako ne sada protiv ekipe koja je najbolja u Evroipi, možda na svetu. Privelegija je kada vam dolazi šampion Evrope. Nema lakih protivnika. Dobra igra će ti dati motiv više, i tako će poverenje da se vrati. Jedna utakmica manja sve. Da je Jovićeva loša ušla sad ne bismo pričali o ovome. Imamo svežu krv, probaćemo da se priprememimo. Radićemo i pre i posle pobede, da što pre uhvatimo te zahteve - poručuje Piksi.

O novo kapitenu.

- Videćemo, imam ideju. Moram da razgovaram sa igračaima, da li su spremni za tu ulogu. Važno je kako ekišpa igra. Imamo igrače koji nisu tu, videčemo da li će biti u budućnosti, Fokusirani smo na igrače koji su ovde i oni zaslužuju podršku Hvala im što su se odazvali. Oni su sada u centru pažnje, ispod svetla - smatra Stojković.

O Dušanu Tadiću.

- Odmah po njegovoj izajvi, dao sam svoju izjavi. Ona stoji, ne bih da se ponavljam. O bivšima sve najbolje, da li bih ga zvao, to je hioptetičko pitanje. Poštujem odluku - istakao je Piksi.

Dušan Vlahović je šesti put otkazao poziv.

- To ćete morati da piitajte njega. Doživljaam kao odluku bil kog igrača. Ja sma ga pozvao, kad njegovog imena ne bi bilo na spisku, tada bih morao da objašnjavam. Ne pada mi na pamet da ulazim u nečiji privatni život. meni je dovoljno to što mi je rekao - jasan je selektor Srbije.

Stojković ističe da je na njemu da pripremi ekipu, a na igračima da se pokažu.

- Na meni je da pripremim ekipu kako treba. Naša sudbina je da krećemo od najtežih, bio je Brazil, Engleska, pa sad je Španije... Zanima me šta će biti četvrto... nečemo se predati, to je motiv više d ase  pokažeš protiv najboljih. da li smo desetkovani - to je veliki znak pitanja. Ovi momci koji su ovde treba da iskjoriste. Ako se pokažu, neće ih tenk izbaciti iz tima - rekao je Piksi.

O reakciji navijača.

- To je njihovo pravo, raspoloženja se menjaju. odigraš dobro, pa si bog. Milojević je sad Bog jer je pobedio Bode, a da nije već bi ga sahranili.  To je fudbal. Mi smo nereali, kad me pitaju kako niste pobedili Sloveniju... A jeste je videli portiv Portugala? Ako su oni loš, a mi ne možemo da ih pobedeimo,a igrači mi dođoše u naš klub. Samo treba da budemo realni, da košarkaši nisu uzeli medalju isto bi bilo, onda vaterpolisti... Od tretmana koji nisu zaslužili do toga da su heroji nacije... Idemo iz krajnosti u krajnost - poručio je Stojković i dodao:

- Predstoji nam veliki praznik fudbala, za sprski fudal bogata jesen. Igrati sa Španijom je veliki prazlik, videti sve njihove zvezde takođe, ali očekujem podršku za naš tim. Treba im dati vetar u leđa. A biće debitanata, nismam ih zvao da bih pokazao da sam ja hrabar. Neko od njih će debitovati - podvukao je Dragan Stojković.

UOČI KONFERENCIJE:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, najavio je danas konferenciju za medije na kojoj će govoriti o predstojećim mečevima u Ligi nacija protiv Španije i Danske. Nakon nedavnog debakla na Evropskom prvenstvu, Stojković je odlučio da se obrati javnosti i odgovori na pitanja koja su ostala otvorena.

Nakon eliminacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, došlo je do značajnih promena u sastavu nacionalnog tima. Kapiten Dušan Tadić se povukao iz reprezentacije, a Stojković je morao da se nosi sa obaveštenjem da neće moći da računa ni na neke od najiskusnijih i najboljih igrača poput Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića.

Stojković je nedavno objavio konačan spisak igrača na koje računa za predstojeće duele protiv evropskog prvaka i Danske. Očekuje se da će ova odluka izazvati veliku pažnju javnosti i da će biti tema brojnih pitanja na konferenciji.

S obzirom na izostanak nekih ključnih igrača, očekuje se da će Stojković imati težak zadatak pred mečeve sa Španijom i Danskom. Navijači i ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju Stojkovićeve odgovore i plan za buduće izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading