SLOBODNO NAPIŠITE MILOJEVIĆ BUNKERAŠ! NA NAJVEĆI PRAZNIK SMO OSTVARILI NAJDRAŽI PLASMAN: Trener Zvezde hoće Realove Galaktikose u Beogradu!

Autor:

Sport

29.08.2024

00:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crveno-belih otvorio dušu na konferenciji za medije.

SLOBODNO NAPIŠITE MILOJEVIĆ BUNKERAŠ! NA NAJVEĆI PRAZNIK SMO OSTVARILI NAJDRAŽI PLASMAN: Trener Zvezde hoće Realove Galaktikose u Beogradu!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je pobedom 2:0 nad Bode Glimtom obezbedila plasman u Ligu šampiona, a trener srpskog prvaka Vladan Milojević emotivno je govorio na konferenciji za medije.

- Dobro veče svima u sitne sate. Lepo je plasirati se četvrti, odnosno treći put kroz kvalifikacije. Preponosan sam na igrače i stručni stab. Igrali smo protiv fenomaenalne ekipe i možemo sada da pričamo o trenucima kad smo izvukli žreb i kada mi nije bilo svejedno, kada je napravljena atmosfera da Bode nije neka ekipa, ali danas nema lakih protivnika. Glimt je fenomenalna ekipa i od nje smo mnogo naučili, pratio sam ih iskreno svih ovih godina. Odigrali smo meč tamo kakav smo morali, međutim opet je bilo kritičara. Ko god ih je napao vidite kako je završio - rekao je Milojević i nastavio istim tonom:

- Posle tog rezultata tamo spremali smo se dobro da odigramo jednu dobru utakmicu i to sam rekao igračima pre meča - na nama je da damo sve pred punom Marakanom, bez obzira na sve probleme, a bilo ih je. Jako mi je bitno da kažem da vidite koliki je uspeh proći Bodo - oni su na 22. meču u svom prvenstvu i oni su u najboljem momentumu sezone, dakle ne mogu da igraju loše. Sa druge strane, mi imamo nove igrače, nismo se ni upoznali jedva, menjali smo sve taktike, igrali smo peoblema sa Šerifom, Glazerom , Pumom. Čestitao sam svim igračima, mnogi nisu igrali ovako značajnu utakmicu pred ovoliko navijača nikad. Slobodno napišite Miloje bunker još jednom prošao na sreću. Meni je to baš simpatično. Drago mi je zbog svih naših navijača i građana sa svih strana, uradili smo jednu veliku stvar. Srpski fudbal prolazi kroz jedno medijsko blato, opravdano ili ne. Drago mi je da ćemo uspeti da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način.

Videli ste po mojoj reakciji i emocijama, a ja pokušavam da budem uzdrzan, na veliki državni praznik, na Veliku Gospojinu. Danas sam razgovarao sa mojim igumanom Hilandara i ovaj prolaz mi je najdraži od svih jer smo prošli na veliki hrišćanski praznik - priznao je Vladan Milojević.

Foto: Starsport

 

Smatra da ekipa može još da napreduje:

- Mislim da mi imamo još mnogo prostora da napredujemo, a biće još sigurno odlazaka i dolazaka. Jako je teško igrati sa jednom ekipom koja je ista od 2017. godine. Oni kako prodaju igrača, kao da dovedu njegovog klona, samo nekolikoo centimetara niẓ̌e. Opet ide reprezentacija, mi ih imamo dosta, opet će odsustvovati... Mi smo protiv Bodea imali samo jednog igrača koji je prošao pune pripreme. Takmičarske utakmice igramo kao pripremne, još se upoznajemo, ali sve u svemu završilo se najbolje, kako je trebalo. Idemo dalje, u startu mogu da kažem da smo autsajderi i želimo da budemo oni najveći, voleo bih da dovedemo klubove iz krem de la krema Lige šampiona. Najveći uspeh je igrati Ligu šampiona sa klubom, novi format je i videćemo kako će to izgledati. Biće zanimljivo, ima više mečeva, a mi da predstavljamo naš grad i klub kako treba.

Điga komandant?

- Rekao sam da mi ne postavljate takva pitanja, to je kao da me pitate koje dete više volite. Uvek jedan igrač izađe, ali njega izbaci ekipa, danas je ovaj, sutra onaj. To je sve fudbal.

Transferi do kraja prelaznog roka?

- Nismo pričali o tome, ja sam trener i fokusiran sam na svoju ekipu. Rekao sam da može da se očekuje odlazaka i dolazaka, ali nismo razmišljali o tome. Tržište je živo, videćemo.

Seol levi ili desni bek?

- Seol tri meseca nije trenirao sa ekipom. On je trenirao individualno i od Tekstilca je počeo polako. On je jedan fenomenalan igrač, igra podjednako dobro na obe strane, veliki profesionalac i zato smo ga i doveli. On je imao jednu hiruršku intervenciju na ramenu i nije u ritmu i dalje, od njega očekujemo još više. Kod mene svi moraju da igraju na što više pozicija.

Republika

Foto: Starsport

 

Milojević je zatim dodao:

- Pomislio sam na moj klub, mnogo smo osporavani, drẓ̌avni projekat, ta atmosfera mi jako smeta. Da smo mi ljubimica, da nam drzava daje, da nam predsednik daje, ali na kraju vidite da smo mi ti koji kestenje vadimo iz vatre. Uz svo dužno postovanje, Partizan jeste tu gde je trenutno, ali ja ne znam da li je neko svestan šta znači da imamo pet ekipa koje se takmiče u Evropi i za sve to su zaslužni Zvezda i Paetizan. Mi bismo opet imali grupnu fazu i da nismo danas prošli, ali Liga šampiona nam je bio cilj koji smo mnogo želeli. Imamo stvarno fenomanalan stručni štab, momci sjajno treniraju i po dva puta dnevno, ja ne izlazim sa stadiona i drago mi je što nam se vratilo. Ovde ima dušebrižnika i licemera koliko hoćete, ali znate kako, mržnja vam je kao kad popijete otrov pa čekate da drugi umre. Ali sa druge strane, kad gledate naše olimpijce koji su doneli toliko radosti ovoj zemlji i ne kažem da smo mi na tom nivou, ali mi ćemo predstavljati Beograd na najvišem nivou. Ja mnogo volim Crvenu zvezdu i što se mene tiče Miloje može da ostane koliko god hoće ako klub bude želeo. Uvek znaju da mogu da me okrenu telefonom i Miloje će da dođe.

Napravio je i poređenje sa košarkom:

- Morate da shvatite da je jedini način na koji smo igrali. Niko te ne pita ni kako si igrao ni šta si radio, ovde se samo prolaz računa. Fudbal je jedini sport u kom se rezultat povezuje sa dobrom igrom. U košarci to ne postoji, pa kako su dobili naši vaterpolisti - igraju odbranu sa igračem manje! Jedino što smo mogli u Bodeu je da igramo tako. Na nama je bilo samo da ih razmontiramo i da im ne damo da igraju tako. Danas smo hteli da ih pritisnemo i da im ne damo da dišu, naravno, nestalo je snage, pa možete slobodno da napišete Miloje bunkeraš, ali meni to prija.

Bilo je mnogo velikana u Beogradu, da li je vreme za Real?

- To mi je želja bila i pre utakmice, da dođe šlag na tortu, da dovedemo Galaktikose ovde u Beograd. Svakako je lakše uvesti Zvezdu iz plej-ofa u Ligu šampiona, nego od početka kvalifikacija. Znali smo koliki je ulog jer, da se ne lažemo, klub živi od novca od UEFA - zaključio je Vladan Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading