NIJE BILO DRUGOG REŠENJA! Mateus podneo OSTAVKU!

Autor:

Sport

27.08.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Partizana napustio ekipu u kojoj mu igra sin.

NIJE BILO DRUGOG REŠENJA! Mateus podneo OSTAVKU!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni bivši nemački reprezentativac Lotar Mateus, nakon dve godine napustio je mesto trenera ekipe fudbalera do 13 godina, koja uključuje i njegovog sina.

Iako je uspešno vodio decu na terenu, suočio se sa izazovom u komunikaciji sa njihovim roditeljima, koji su pokazali preterane ambicije i nedostatak pristojnosti

Lotar Mateus je bio jedan od najboljih fudbalera sveta, sa impresivnim dostignućima u Bundesligi, Seriji A i osvajanjem Svetskog prvenstva. Takođe, imao je zapaženu ulogu kao trener, posebno se ističući ulaskom u Ligu šampiona sa Partizanom.

Republika

Foto: Starsport

Lotar Mateus

- Povukao sam se sa mestar trenera. Bile su to uspešne dve godine. Igrači su mi pravili manje problema nego njihovi roditelji. Svako misli da njegovo dete ne igra dovoljno. Nisam mogao više da provodim po ceo dan na telefonu, slušajući kako mi ljudi govore šta sve misle da ne radim dobro. Zato sam rešio da se povučem, možda će neko drugi biti bolji u toj ulozi - rekao je Mateus.

Uloga trenera nije bila samo vođenje tima na terenu, već i suočavanje sa zahtevima i ambicijama roditelja mladih igrača. Mateus se susreo sa izazovom u komunikaciji sa roditeljima koji su često prelazili granice pristojnosti, pokazujući nerealna očekivanja i zahtevajući previše od svoje dece.


Mateus je iskoristio priliku da istakne da mu je najveći trenerski uspeh ulazak u Ligu šampiona sa Partizanom, ističući time svoj sportski i trenerski integritet.

Nakon napuštanja trenerske pozicije, ostaje neizvesno koji će biti naredni koraci čuvenog fudbalera i trenera. Sa impresivnom karijerom iza sebe, Lotar Mateus sigurno će imati nove mogućnosti i izazove pred sobom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading