SENZACIJA NA OLIMPIKU! Istorijski PORAZ Rome! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.08.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vučica" se obrukala protiv Empolija.

SENZACIJA NA OLIMPIKU! Istorijski PORAZ Rome! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U drugom kolu Serije A odigrana su još dva zanimljiva susreta. Empoli je kao gost uspeo da savlada Romu rezultatom 2:1, dok je Napoli ostvario prvu pobedu pod vođstvom novog trenera Antonija Kontea, protiv Bolonje na svom terenu - 2:0.

Ekipa Empolija je iznenadila mnoge pruživši odličnu partiju protiv Rome. Iako je domaći tim dominirao u posedu lopte tokom prvog poluvremena, to nije bilo dovoljno da zaustavi odlučan i konkretniji nastup gostiju.

Ovi rivali prvi duel su odigrali pre 37 godina i od tada su odigrali 18 međusobnih mečeva u "večnom gradu" do večerašnjeg. Skor je više nego ubedljiv u korist "vučice", koja je upisala 15 pobeda, uz tri nerešena rezultata. Tako su gosti ispisali istoriju na Olimpijskom stadionu i došli do prvog trijumfa.

Gol postignut u poslednjim trenucima prvog poluvremena od strane Gijasija uneo je nemir među navijače Rome, kada je nadmudrio srpskog golmana Mileta Svilara. Nakon dosuđenog penala za Empoli, Kolombo je sa "bele tačke" bio precizan, udvostručivši prednost svog tima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Eldor Šomurodov je uspeo da pruži tračak nade "vučici", postigavši gol u 80. minutu, ali nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, iako je nešto kasnije imao sjajnu priliku za izjednačenje.

Napoli je nakon poraza od Verone uspeo da se oporavi i ostvari prvu pobedu u prvenstvu protiv Bolonje. Tako je Antonio Konte upisao prvi trijumf kao trener ekipe podno Vezuva u Seriji A.

Gruzin Kviča Kvaratshelija se istakao kao junak uspeha, asistirajući za prvi gol Đovaniju di Lorencu, a potom i sam postigavši drugi gol za Napoli.

Fiorentina i Verona su odigrale meč bez pogodaka, ali je "viola" bila bliža trijumfu.

SERIJA A – 2. KOLO

Nedelja

Fiorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

/Ilić 31, Adams 49 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0

/Di Lorenco 45, Kvaratshelija 75, Simeone 90/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)

/Šomurodov 80 - Đasi 45, Kolombo 61/

Subota

Udineze - Lacio 2:0 (1:0)

/Luka 5, Tovan 49/

Parma - Milan 2:1 (1:0)

/Man 2, Kansiljeri 72 - Pulišić 66/

Inter - Leće 2:0 (1:0)

/Darmijan 5, Čalhonoglu 68 pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)

/Pinamonti 45/

Ponedeljak

18.30: Kaljari - Komo

20.45: Verona - Juventus

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading