ZVEZDA I PARTIZAN MEĐU ELITOM! Večiti rivali imaju najbolje AKADEMIJE NA SVETU!

Autor:

Sport

22.08.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski giganti radili odličan posao.

ZVEZDA I PARTIZAN MEĐU ELITOM! Večiti rivali imaju najbolje AKADEMIJE NA SVETU!

Foto: Starsport

Međunarodni centar za studije u sportu (CIES) nedavno je objavio podatke o najproduktivnijim fudbalskim akademijama na svetu, a među njima su se našli i srpski velikani Crvena zvezda i Partizan. Prema istraživanju CIES-a, Crvena zvezda se istakla kao četvrti najproduktivniji klub na globalnom nivou, sa čak 60 igrača koji su ponikli u ovoj akademiji i trenutno igraju u 58 liga širom sveta. Ispred Crvene zvezde nalaze se samo Real Madrid, Barselona i Ajaks, što jasno pokazuje veliki uticaj i uspeh ove fudbalske akademije.

Partizan se takođe istakao, deleći deveto mesto sa engleskim šampionom Mančester Sitijem, sa 42 igrača koji su prošli kroz njegovu omladinsku školu. Ovi impresivni rezultati ukazuju na značajan potencijal i uspeh večitih rivala na polju razvoja mladih fudbalera. Ovo istraživanje je u obzir uzelo igrače koji su između 15. i 21. godine proveli najmanje tri sezone u akademiji, što dodatno naglašava kvalitet rada ovih klubova sa mladim talentima.

Ovi podaci jasno pokazuju koliko je važno ulagati u razvoj omladinskih škola, kao i pružati šansu mladim igračima u seniorskom timu. Takođe, ističe se i činjenica da je ovo najisplativija opcija i najsigurniji izvor prihoda za klubove. Primeri prodaja igrača poniklih u Crvenoj zvezdi i Partizanu jasno pokazuju finansijsku korist od ulaganja u omladinski pogon, sa značajnim prihodima ostvarenim od transfera mladih talenata.

Ovi impresivni rezultati samo dodatno potvrđuju značaj i uticaj Crvene zvezde i Partizana na svetskoj fudbalskoj sceni, kao i njihovu sposobnost da razvijaju i afirmišu talentovanu mladu generaciju fudbalera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading