ULTIMATUM ZA LEGENDU FUDBALA: Gvardiola mora da odluči do kraja godine - Siti ili ne Siti?

Autor:

Sport

19.08.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neutvrđena budućnost Pepa Gvardiole.

ULTIMATUM ZA LEGENDU FUDBALA: Gvardiola mora da odluči do kraja godine - Siti ili ne Siti?

Foto: star sport

Menadžeri Mančester Sitija žele da Pep Gvardiola donese odluku o svojoj budućnosti do kraja godine. Gvardiola je nagovestio da se njegovo vreme na Etihadu možda približava kraju, dok kruže glasine o tome da bi španski strateg mogao preuzeti ulogu selektora Engleske.

Prošle nedelje je Gvardiola priznao da trenutno "nema motivacije da osvoji još jednu Premijer ligu". Ipak, 53-godišnjak je dodao da će ponovo pronaći glad za petim uzastopnim naslovom u poslednjem mesecu sezone. Međutim, takav stav možda samo pruža navijačima uvid u Gvardiolinu mentalnu sliku dok razmatra svoju budućnost sa Sitijem.

Gvardiola se nalazi u poslednjoj godini svog trenutnog ugovora sa Mančesterom i priznao je prošle sezone da je "bliži odlasku nego ostanku". Sada Skaj Sports tvrdi da su čelnici Sitija postavili španskom treneru rok za donošenje odluke kako bi se pripremili za mogući odlazak.

 

 

Navodno, izvršni direktori Mančester Sitija žele da znaju da li će Gvardiola ostati ili otići do Božića (katoličkog) - dajući im dovoljno vremena da pronađu odgovarajuću zamenu za jednog od najvećih trenera ikada. Međutim, izveštaj sugeriše da čak i ako bi Guardiola potpisao novi ugovor sa Sitijem, to bi samo "odložilo neizbežno", odnosno njegov neminovni odlazak.

Za Gvardiolu bi možda najprivlačnija opcija mogao biti novi početak, s obzirom da bivši trener Barselone i Bajern Minhena verovatno ima dugačak spisak potencijalnih "udvarača" ako napusti Mančester Siti. Izveštaji sugerišu da jedna od tih opcija može biti engleski nacionalni tim, dok Fudbalski savez nastavlja svoju potragu za stalnim selektorom nakon što su privremeno dali ulogu Liju Karsliju.

 

 

Tokom svoje osmogodišnje vladavine, Gvardiola je sa ekipom iz Mančestera osvojio šest titula Premijer lige, četiri Liga kupa, dva FA kupa i Ligu šampiona. Majstor je svoju devetu sezonu započeo pobedom proteklog vikenda, dok je njegov tim pobedio Čelsi 2-0 na Stemford Bridžu. S obzirom na sve ovo, očekuje se da će odluka o budućnosti Pepa Gvardiole biti od velikog značaja ne samo za Mančester Siti, već i za svetski fudbal uopšte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading