SUPERLIGA SRBIJE: Kruševljani PROBILI led, na Ubu se slavi PRVI bod u eliti!

Autor:

Sport

17.08.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinstvo izjednačilo u poslednjim sekundama.

SUPERLIGA SRBIJE: Kruševljani PROBILI led, na Ubu se slavi PRVI bod u eliti!

Foto: Starsport

fudbaleri Napretka sa trenerom Stevanovićem

Trebalo je da prođe pet kola u Superligi Srbije, pa da fudbaleri kruševačkog Napretka upišu prvu pobedu u novoj sezoni. Četa Gorana Stevanovića savladala je subotički Spartak rezultatom 2:0 (1:0), na stadionu Kolubare u Lazarevcu, i najavila bolje dane u nastavku prvenstva.

Slično je bilo i sa Ubljanima, debitantom u eliti, koji je do sada pogubio sve mečeve, pa je za osvajanje istorijskog boda morao da sačeka gostovanje u Bačkoj Palanci, gde je protiv Tekstilca iz Odžaka izborio 1:1 (0:0) pogotkom Dimitrija Aćimovića u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena.

Lučanska Mladost je u prvom susretu subotnjeg programa slavila golom Ognjena Krsmanovića u 29. minutu na terenu Novog Pazara 1:0 (1:0), no krenimo redom.

Standings provided by Sofascore

Kruševljani su do utakmice sa Subotičanima imala po dva remija i poraza, pa se trijumf nametnuo kao imperativ protiv Spartaka, koji nije izdržao pritisak "čarapana".

Napredak je do vođstva došao golom Filipa Krstića u 35. minutu, da bi konačan rezultat postavio Dušan Stoiljković koji je u 86. minutu potvrdio slavlje nominalnog domaćina u Lazarevcu.

Činilo se da će Jedinstvo pretrpeti i peti vezani poraz na gostovanju Odžačanima. Imao je Tekstilac igru i rezultat do 90. minuta, pošto im je prednost doneo Dejan Đurić. Odlično je odreagovao na asistenciju Marka Lukovića i posle samo 180 sekundi od prvog sudijskog zvižduka, razgalio domaću publiku na stadionu "Slavko Maletin Vava".

Ipak, u petom minutu dodatnog vremena, fenomenalno dodavanje napadača Igora Milanovića iskoristio je Dimitrije Aćimović, pogodio za konačnih 1:1 i ostavio svoje ime upisano kao igrača koji je doneo istorijski bod Ubljanima u Superligi!

SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO

Subota

Novi Pazar - Mladost 0:1 (0:1)

/Krsmanović 29/

Napredak - Spartak 2:0 (1:0)

/Krstić 35, Stoiljković 86/

Tekstilac - Jedinstvo Ub 1:1 (1:0)

/Đurić 3 - Aćimović 95/

Petak

TSC – OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Kahvić 16/

Četvrtak

Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Melo 69 – Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 89/

Nedelja

19.30: Železničar Pančevo – IMT

Ponedeljak

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina

Odloženo: Partizan – Radnički Niš

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading