SIJEV PRIJATELJSKI ODNOS DAO ZAMAH NAŠEM NAPRETKU! Vučić se sastao sa visokom zvaničnicom Kine Šen Jićin! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.08.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan sastanak za Srbiju!

SIJEV PRIJATELJSKI ODNOS DAO ZAMAH NAŠEM NAPRETKU! Vučić se sastao sa visokom zvaničnicom Kine Šen Jićin! (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnom savetnicom Državnog saveta Narodne Republike Kine Šen Jićin i tom prilikom je ocenio da je prijateljski odnos predsednika Kine Si Đinpinga prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka.

- Odličan, sadržajan i prijateljski sastanak sa uvaženom sagovornicom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom, kao i o konkretnim aktivnostima u oblasti razvoja sporta, sportske infrastrukture, kulturne saradnje i međusobne podrške u organizovanju međunarodnih sportskih događaja - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Naveo je da je čestitao Kini na osvojenoj 91 olimpijskoj medalji i istakao da takav uspeh više nego jasno govori o pažnji koju ova velika zemlja poklanja sportu, ulaganjima u talente i negovanju takmičarskog i zdravog duha, pre svega kod mladih ljudi.

Dodao je da je ponovio ogromnu zahvalnost predsedniku Kine Đinpingu i kineskom rukovodstvu na tome što je učenicima i studentima iz Srbije data mogućnost da borave u Kini u okviru programa Međunarodne kulturne razmene mladih i istakao da je to najbolji način za nastavak tradicije negovanja čeličnog prijateljstva između naše dve zemlje.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kraljevine Švedske Aniku Ben David, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Susret je zakazan u 11.30 časova, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić će ambasadorku Švedske Aniku Ben David primiti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading