SPEKTAKULARAN TRANSFER! Bivši igrač Zvezde postao trener Hrvata!

Autor:

Sport

13.08.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rokada na klupi je bila neminovna.

SPEKTAKULARAN TRANSFER! Bivši igrač Zvezde postao trener Hrvata!

Foto: Starsport

Kratko je trajala saradnja Rijeke i Željka Šopića. Tek što je prošlo godinu dana od početka njihove saradnje, čelnici kluba uručili su otkaz temperamentnom treneru (50), koji ih je u minulom šampionatu odveo do drugog mesta na tabeli.

Objava o prekidu saradnje usledila je dva dana pred evropski meč, a rešenje za klupu pronađeno je u sopstvenim redovima. Izbor je pao na bivšeg fudbalera Crvene zvezde Radomira Đalovića (41)!

Nekadašnji golgeter srpskog šampiona, Riječana i brojnih drugih klubova, svojevremeno i mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore, dobija priliku da po prvi put u karijeri samostalno vodi neku seniorsku ekipu. On je zanat "pekao" u stručnim štabovima prethodnih trenera Šopića, a sada mu se ukazuje prilika da svoje znanje pokaže i kao šef stručnog štaba.

Slična situacija već se dogodila prethodne sezone, nakon što je Dinamo iz Zagreba "ukrao" trenera Sergeja Jakirovića Riječanima. Đalović, koji je bio njegov pomoćnik, radio je kao prelazno rešenje do dolaska Željka Šopića, kojeg će sada naslediti na klupi. 

Foto: Starsport

Radomir Đalović

Tokom igračke karijere, Radomir Đalović je nastupao za Jedinstvo iz Bijelog Polja, Crvenu zvezdu, Železnik, Zagreb, Arminiju Bilefeld, Kajzeri, Rapid Bukurešt, Amkar Perm, Sepahan, Šangaj, Tero Sasana, Bangkok, Budućnost iz Podgorice, Rudar Pljevlja, OFK Titograd i Grbalj. U dva navrata je nosio dres Rijeke, a tada je bio jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj i miljenik navijača tima.

Ono što je posebno interesantno, Đalović će na raspolaganju imati čak trojicu srpskih fudbalera! Prvom timu priključen je mladi golman Aleksa Todorović, tu je i nekadašnji defanzivac Vojvodine Mladen Devetak, a bivši fudbaler OFK Beograda i Dinama iz Zagreba Komnen Andrić stigao je kao jedno od najzvučnijih pojačanja ovog leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading