POGINUO TRENER FK SARAJEVO! Na planinarenju ga UDARIO GROM, nastradao na licu mesta!

Autor:

Sport

08.08.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle igračke posvetio se trenerskoj karijeri.

POGINUO TRENER FK SARAJEVO! Na planinarenju ga UDARIO GROM, nastradao na licu mesta!

Foto: Starsport

Bivši fudbaler i trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić (48) je tragično izgubio život. Prema informacijama medija u BiH, Uščuplića je udario grom tokom planinarenja sa društvom.

Kao prvotimac Sarajeva u tri navrata, Uščuplić je s klubom osvojio tri naslova Kupa BiH i jedan Superkup. Potom je nastupao i za Olimpik, a penzionisao se u leto 2002, kada je imao 27 godina, zbog hronične povrede kolena koju je zadobio u aprilu 1998. godine.

Foto: Facebook/Printscreen

Dženan Uščuplić

Posle toga uplovio je u trenerske vode. Dženan Uščuplić je tri puta bio omladinski prvak BiH, isto toliko puta osvojio i Omladinski Kup BiH, a svemu tome dodao je i jedan trijumf u kadetskom prvenstvu.

Pružio je veliki doprinos razvoju Akademaca Sarajeva u proteklim godinama i sigurno je da će ga se mnoge generacije rado sećati.

U četiri mandata je vodio i prvi tim s kojim je uspio da osvoji tri pehara, jedan u Premijer ligi BiH (2014/15) i nacionalni Kup BiH (2013/14 i 2020/21).

Mesto i vreme sahrane Dženana Uščuplića biće naknadno određeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading