DUŠAN JE VAŽAN IGRAČ: Mota brani Vlahovića nakon promaćenog penala

Autor:

Sport

27.07.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj neuspeh označio je premijeru za stratega Tijaga Motu.

DUŠAN JE VAŽAN IGRAČ: Mota brani Vlahovića nakon promaćenog penala

Foto: Tanjug/AP

Nova era Juventusa nije započela na način na koji su navijači očekivali. Prva prijateljska utakmica kluba iz Torina u sklopu priprema za sezonu 2024/2025. protiv Nirnberga završena je porazom od 0:3. Ovaj neuspeh označio je premijeru za stratega Tijaga Motu, koji će morati da uloži dodatne napore kako bi "štelovanje" tima bilo uspešno. Detalj koji je obeležio ovaj duel bio je promašen penal reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića u 72. minutu, što je dodatno uticalo na ishod utakmice.

- Dušanov rad, kao i svih ostalih igrača, se ne može meriti samo brojem golova. Postoji toliko mnogo toga što možete da uradite u igri, i to se vrlo dobro zna - spušta pritisak Mota.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Na svakom treningu vidi mladi strateg potencijal momka koji je u Italiju stigao iz Partizana.

- Dušan je važan igrač, ali kao što sam već rekao, velikom talentu je potreban tim. Nema pritiska. Samo velika odgovornost - konstatuje Mota.

Juventus je inače u ekipu tokom letnje pijace uložio skoro 90 miliona evra. U Torino su stigli Daglas Luiz (51,5 miliona), Kefren Tiram (20,6), Huan Kabal (12,8), dok je na pozajmicu stigao golman Di Gregorio (4,5). Otišli su Iling-Junior (14 miliona), Mojze Kin (13), Di Vinter i Berenčea (po osam miliona), i Žorž (7,2).

Već sada je jasno da će glavna pokretačka snaga Juventusa biti mladi srpski fudbaler Dušan Vlahović. Očekuje se da će većina ofanzivnih akcija kluba biti usmerena oko njega, dok će njegova sposobnost da zatrese mreže protivničkih golmana biti pod velikom lupom italijanske javnosti. U prošlom šampionatu Serije A, Vlahović je postigao impresivnih 16 golova u 33 utakmice, čime je potvrdio svoj status kao jedan od najtalentovanijih napadača u ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading