BIVŠI REPREZENTATIVAC POSTAO TATA PO TREĆI PUT! Ime koje je dao ćerkici nosi višestruku simboliku!

Autor:

Sport

25.07.2024

00:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova radost u porodici ovog fudbalera...

BIVŠI REPREZENTATIVAC POSTAO TATA PO TREĆI PUT! Ime koje je dao ćerkici nosi višestruku simboliku!

Foto: Starsport

Ivan Obradović, Dušan Basta i Adem Ljajić

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Ivan Obradović, doživeo je još jednu radost u svom privatnom životu - postao je otac po treći put.

Kako Republika saznaje njegova supruga Milica, donela je na svet zdravu devojčicu kojoj su dali ime Vida. Rođenje trećeg deteta je još jedan blagoslov za ovu srećnu porodicu, koja je poznata po svojoj bliskosti i međusobnoj podršci.

Foto: Starsport

Ivan Obradović

Ivan je često isticao koliko mu porodica znači i koliko mu je podrška supruge i dece važna u svim životnim izazovima, kako na terenu tako i van njega.

Obradović, koji je tokom svoje karijere igrao za klubove kao što su Partizan, Saragosa, Anderleht i Legija Varšava, kao i za reprezentaciju Srbije, povukao se iz profesionalnog fudbala pre nekoliko godina. 

Vest o rođenju Vide izazvala je brojne čestitke sa svih strana. Mnogi bivši saigrači i prijatelji Ivana Obradovića javno su mu uputili čestitke putem društvenih mreža, izražavajući radost zbog proširenja njegove porodice.

VAŽNA SIMBOLIKA IMENA

Trećem detetu, koje je na svet donela njegova supruga Milica, Ivan je dao ime Vida, koje ima višestruku simboliku. 

Ovo je staro slovensko ime, a poreklo vodi od osnove "videti" i nalazi se među 100 najpopularnijih imena u Srbiji.

Postoji mogućnost međusobnog prožimanja ovog imena sa imenima nastalim iz latinskog "vita" u značenju "život". Imajući ovo u vidu mnogi smatraju da su imena iz ove grupe dvojakog srpsko – latinskog porekla.

Od ovog imena izvedena su imena: Vid, Vida, Vidak, Vidan, Vidanka, Vidanko, Vide, Vidojka i Vidojko.

A dovodi se u vezu i sa jednim od najvećih praznika u našoj zemlji - Vidovdanom.

U svakom slučaju, prelepo, zvučno ime, koje je nosila i žena našeg najvećeg pisca - Miloša Crnjanskog.

Ovaj radosni događaj je još jedan podsetnik na važnost porodice i ljubavi u životu. Ivan Obradović je, svojim primerom, pokazao kako se može balansirati između uspešne sportske karijere i ispunjenog porodičnog života.

Ono što sa sigurnošću možemo da potvrdimo jeste da je Obradović sada posvećen uživanju u porodičnom životu, pronalazeći sreću i ispunjenje u svakodnevnim trenucima sa suprugom i decom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading