HOĆE LI SE PONOVITI PREOKRET OD PRE ČETIRI DECENIJE? Grobari se nadaju da se istorija ponovi (VIDEO)

Autor:

Sport

23.07.2024

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se revanš utakmica.

HOĆE LI SE PONOVITI PREOKRET OD PRE ČETIRI DECENIJE? Grobari se nadaju da se istorija ponovi (VIDEO)

Foto: Starsport

Navijači Partizana su oduvek bili verni svom timu, a jedan od trenutaka koji će zauvek biti urezan u njihovim sećanjima jeste 7. novembar 1984. godine. Tog dana, crno-beli su doživeli poraz od 6:2, ali su uspeli da se izdignu iz pepela i ostvare neverovatan podvig. Ovaj događaj se i danas pominje, jer se tim povodom, Partizan ponovo našao u sličnoj situaciji - ovog puta u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde su izgubili od Dinama iz Kijeva istim rezultatom.

Uprkos porazu od 6:2, navijači Partizana su navikli na turbulencije i izazove koji prate njihov omiljeni tim. Pored brojnih teških momenata kroz istoriju, ovaj poraz ne predstavlja ništa novo za navijače koji su navikli na uspone i padove.

Posle poraza od Kvins Park Rendžers (KPR) u Londonu, malo ko je verovao da će Partizan uspeti da se izbori za prolaz. Međutim, revanš utakmica 2. kola Kupa UEFA donela je pravo fudbalsko čudo. Partizan je uspeo da ostvari neverovatan preokret i pobedi sa 4:0, uz golove Dragana Mancea, Dragog Kaličanina iz penala, Miodraga Ješića i Zvonka Živkovića. Ovaj podvig se retko viđa u fudbalu, a junaci te utakmice zauvek će biti upamćeni.

Omerović, Marjanović, Rojević, Ješić, Kaličanin, Radanović (Vermezović), Smajić, Živković, Mance, Dimitrijević (Vučićević) i Klinčarski su bili junaci te večeri, a njihov podvig i hrabrost će ostati zauvek urezani u istoriju kluba.

 

 

Iako mnogi sumnjaju u prolazak Partizana nakon poraza od 6:2, iz kluba stižu reakcije koje izražavaju odlučnost i veru u tim. Vazura je uzvratio Ukrajincima rečima koje jasno pokazuju da Partizan ne odustaje lako, dok navijači izražavaju svoje emocije i nadu u bolje rezultate.

Konačno, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se trenutno nalazi, Partizanov podvig iz 1984. godine će zauvek ostati simbol hrabrosti, vere i borbe - karakteristika koje su oduvek krasile ovaj klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading