ČUDNI SU PUTEVI BOŽIJI: Od engleskog reprezentativca do radnika na gradilištu - sunovrat fudbalera koji je osvajao i Premijer ligu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život zaista nekada ume da ispiše čudne dramske stranice.

ČUDNI SU PUTEVI BOŽIJI: Od engleskog reprezentativca do radnika na gradilištu - sunovrat fudbalera koji je osvajao i Premijer ligu!

Foto: Tanjug/AP

Deni Drinkvoter (desno) u dresu Čelsija u duelu sa Leom Mesijem na utakmici Barselone i "plavaca"

Polovinom prethodne decenije okitio se titulom u engleskoj Premijer ligi, nešto kasnije je stigao i do trofeja u FA kupu, a profesionalnu karijeru je krunisao i sa tri nastupa za raprezentaciju "tri lava".

Bivši engleski reprezentativac i nekada veoma traženi vezni igrač Čelsija, Deni Drinkvoter (34), je u svom karijernom zaokretu zamenio fudbalski teren za gradilište.

Drinkvoter je prvo stekao široko priznanje kao ključni član izuzetnog tima Lester Sitija koji je osvojio titulu engleske Premijer lige 2016. godine. Njegove izuzetne partije na terenu privukle su pažnju najboljih klubova, što je konačno rezultiralo njegovim unosnim transferom u londonski Čelsi 2017. godine za skoro 40 miliona evra. U dresu "plavaca" je stigao do prestižnog pehara u FA kupu 2018. godine, a zatim je usledio sunovrat.

 

 

Međutim, njegov boravak u Čelsiju označio je početak pada u njegovoj karijeri. Iako je samo tri puta nastupio za englesku reprezentaciju, Drinkvoterovi pokušaji da povrati formu na Stamford Bridžu i tokom pozajmica u Barnliju, Aston Vili, Kasimpasi i Redingu su bili uzaludni. Njegova nekada obećavajuća karijera neočekivano je stala 2022. godine, sa samo 32 godine.

U iznenađujućem preokretu događaja, Drinkvoter se ponovo pojavio u medijima sa fotografijom sa gradilišta, što je navelo jednog navijača da komentariše da je "dotakao dno". Međutim, bivši vezni igrač je neobuzdano odgovorio sa dostojanstvom, braneći svoj izbor i ističući svoje zadovoljstvo radom u građevinarstvu. Njegov neumoljiv odgovor izazvao je široko priznanje i podršku.

Iako njegov prelazak iz profesionalnog fudbala u građevinski posao može iznenaditi mnoge, Drinkvoterova neumorna odlučnost i otpornost u prihvatanju novog puta pokazuju hvale vrednu snagu karaktera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading