AKO NEKO ZNA PARTIZAN I UKRAJINCE TO JE DULJAJ: Bivši trener odao tajne Dinama Stanoju i ekipi

Autor:

Sport

22.07.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli igraju sutra protiv kijevskog tima prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

AKO NEKO ZNA PARTIZAN I UKRAJINCE TO JE DULJAJ: Bivši trener odao tajne Dinama Stanoju i ekipi

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana sutra u 20.00 (Arena sport premijum 1) započinju svoj međunarodni put i to na gostovanju Dinamu iz Kijeva u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se zbog rata u Ukrajini igra u Poljskoj, konkretno u Lublinu, pa su crno-beli rano jutros odleteli na put, a trener Aleksandar Stanojević poveo je 24 fudbalera.

Uspeo je Stanoje da za kratko vreme koliko toliko trgne ekipu koja se raspala minulog proleća i od prednosti na polusezoni na kraju imala veliki zaostatak za šampionom Crvenom zvezdom. Tada su na klupi sedeli Igor Duljaj i Albet Nađ, a upravo prvi pomenuti odlično poznaje i tim crno-belih i Ukrajince. Duljaj je u dresovima Šahtjora i Sevastopolja čak 17 puta igrao svojevremeno protiv kijevskog Dinama i dobro poznaje rivala crno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Na teškom gostovanju: Fudbaleri Partizana

 

- Dinamo u igračkom kadru ima veliki broj Ukrajinaca, uz svega par stranaca. Reč je o veoma mladom i kvalitetnom timu. Nekoliko fudbalera Partizanovog rivala u Ligi šampiona igrao je na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i oni su se kasnije priključili, što može da bude dobro za Partizan. Zaista odlična ekipa, ali verujem da je bolje što igramo protiv Dinama, nego da nas je žreb spojio sa Fenerbahčeom – rekao je Duljaj za Sportski žurnal.

Domaćin u Poljskoj je favorit, ali Duljaj veruje u crno-bele.

- Moramo svi da verujemo u prolaz! Pročitao sam da su iz Partizana odgledali sve utakmice Dinama, da su napravili odličnu analizu i znaju šta moraju da učine. Ukrajincima će ovo biti prva zvanična utakmica u novoj sezoni, međutim, Partizan je, takođe, odigrao samo jednu utakmicu protiv Napretka. U pitanju je ekipa koja igra agresivni, čvrsto i ima nekoliko odličnih pojedinaca u svojim redovima - jasan je Duljaj.

On je izdvojio dvojicu vedeta Dinama iz Kijeva koji bi mogli da budu najveća pretnja po gol Aleksandra Jovanovića.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Prekaljeni as: Andrij Jarmolenko

- Ne bi trebalo trošiti reči o Jarmolenku, on jednim potezom može da reši utakmicu. Dinamo u poslednjoj liniji ima veoma agresivne igrače, koji su veoma uigrani. Takođe, izdvojio bih odličnog Šaparenka kao pretnju. Mnogo dobra ekipa, ali pitanje je u kakvom su stanju. Nekoliko fudbalera Dinama biće učesnici Olimpijskih igara u Parizu, ali ne znam da li su se već priključili reprezentaciji - zaključio je Duljaj, bez želje da daje ikakve savete fudbalerima i treneru Stanojeviću s obzirom na to da je donedavno i sam bio u Partizanu i nije voleo da se njemu iko meša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading