OVO ZANIMA SVE ZVEZDAŠE! Lalatović PROGOVORIO u kakvom je odnosu sa Terzićem!

Autor:

Sport

20.07.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener crveno-belih ništa nije sakrio.

OVO ZANIMA SVE ZVEZDAŠE! Lalatović PROGOVORIO u kakvom je odnosu sa Terzićem!

Foto: Starsport

Govoreći o svojim danima provedenim na Marakani, najpre kao igrač, a potom i kao trener, Nenad Lalatović je odao priznanje Zvezdanu Terziću za sve što je do sada postigla Crvena zvezda.

- Ja moram da odam profesionalno priznanje Zvezdanu Terziću. On je takav kakav je. Možemo da ga volimo, da ga ne volimo, da ga mrzimo. Ali napravio je mašinu - rekao je Nenad Lalatović za "Mozzart Sport".

Osvruo se potom na odnos sa generalnim direktorom srpskog šampiona, koji su obeležili usponi i padovi:

- Plete se moj život sa njegovim. Obeležio je na neki način moj život. Došao je na sahranu moje majke kada mi je bilo najteže u životu. Bio je u nekim trenucima za mene, u nekima nije. Doveo me je u OFK Beograd kao igrača, posle mi dao šansu kao treneru. Ja sam kao klinac živeo na Karaburmi, blizu stadiona OFK Beograda. Tu sam s majkom šetao, udarao loptu. OFK Beograd je jedan od mojih omiljenih klubova. Ali, da se vratimo na Terzu. Odajem mu priznanje za sve što je uradio. Zvezda je sada najjača u regionu, prestigla je Dinamo.

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Nenad Lalatović u vreme dok je bio trener Zvezde

Na kraju je otkrio da na neki način žali što nije deo ovako moćne Crvene zvezde:

- A jeste negde sigurno... Ja sam došao prvi put sa 36 godina, kao dete, mlad trener. Tada klub nije bilo para, nisu mogli da isprate moju viziju. Sedeo sam na ručku s Terzom i Kokezom u Franšu kada sam im rekao da sam suviše mlad. Moja vizija je bila da tu budu mladi igrači, momci koji igraju u oba pravca, motorički i fizički jaki. Želeo sam da imamo sedmoricu ispod 20 godina. Rekao sam da sa četvoricom iskusnih za dve godine donosim titulu i 100 miliona evra. Nisu mogli da mi dovedu igrače koja sam želeo, nije bilo para, nije bilo struje. Igralo se za 3.000 evra. Zvezda me je iskoristila kao dete od 36 godina. Rizikovao sam kao trener, baš kao i igrač. Jer sam otišao u Šahtjor i pored ponuda Galatasaraja i Leverkuzena. Samo da bi Zvezda uzela što više para. Da su me tada ispoštovali, ja bih možda bio Zvezdin Ferguson. Jer imao sam opasnu viziju. Pričao sam već da sam hteo Krunića za 300.000, Čavrića, Stoiljkovića, Srnića. To bi bila moć, to bi bila evropska Zvezda. Ona me je napravila, rodila, na kraju mi je bila kao maćeha - završio je Lalatović za "Mozzart Sport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading