FIFA OBJAVILA NOVU RANG LISTU: Evo kako se kotira Srbija nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

18.07.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Orlovi'' razočarali na evropskoj smotri.

FIFA OBJAVILA NOVU RANG LISTU: Evo kako se kotira Srbija nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu!

Foto: Profimedia

Prema najnovijoj rang listi FIFA, reprezentacija Srbije zadržala je 32. poziciju, ali sa 7,86 bodova manje u odnosu na prethodnu rang listu. Ovaj rezultat predstavlja izazov za "Orlove", posebno nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu gde su ispali u grupnoj fazi takmičenja.

Foto: Profimedia

Razočarali na EP: Reprezentativci Srbije

Zanimljivo, Turska je ostvarila najveći napredak na ovoj listi, napredujući čak 16 pozicija i sada se nalazi na 26. mestu. Ovo je svakako impresivan uspeh za tursku reprezentaciju, koji će sigurno izazvati pažnju fudbalske javnosti.

Novi prvaci Evrope, reprezentacija Španije, takođe su ostvarili značajan napredak, popravivši svoj plasman za 5 pozicija i sada se nalaze na trećem mestu. Ovo je još jedan pokazatelj dominacije španske reprezentacije u svetskom fudbalu.

Iako je Španija zabeležila napredak, Argentina i dalje drži prvo mesto na rang listi FIFA. Njihov uspeh na Kopa Amerika rezultirao je povećanjem bodovnog salda i čvrstim držanjem na vrhu liste. Engleska reprezentacija zauzima četvrto mesto na listi, nakon što su se popeli za jednu poziciju. Njihov uspeh na finalu Evropskog prvenstva svakako je doprineo ovom napretku.

Hrvatska reprezentacija doživela je pad na rang listi FIFA-e, spustivši se na 12. mesto i nazadovala za tri pozicije u odnosu na prethodnu listu. Ovo je svakako iznenađujući obrt, posebno imajući u vidu njihovu raniju poziciju među Top 10 reprezentacija.

Ukupno gledano, najnovija rang lista FIFA donosi značajne promene i pokazuje dinamičnost u svetskom fudbalu. Srbija će sigurno imati izazov da se vrati na stazu uspeha, dok će ostale reprezentacije pokušati da održe ili unaprede svoje pozicije u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading