ONO KAD SI BOG U SVOJOJ ZEMLJI: Predsedništvo Argentine smenilo funkcionera zbog Mesija!

Autor:

Sport

18.07.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo Mesi pa deset mesta prazno.

ONO KAD SI BOG U SVOJOJ ZEMLJI: Predsedništvo Argentine smenilo funkcionera zbog Mesija!

Foto: Tanjug/AP

Nakon osvajanja titule na Kopa Americi, argentinska reprezentacija je bila u centru pažnje zbog incidenta koji je šokirao javnost. Neki od igrača su na slavlju jevali rasističku pesmu o igračima Francuske, aludirajući na njihovo afričko porijeklo. Ovaj skandal je izazvao burne reakcije kako u sportskim krugovima, tako i na političkoj sceni Argentine.

Član administracije predsednika Argentine Havijera Mileija, Hulio Garo uputio je zahtev Lionelu Mesiju da se izvini javnosti zbog ovog incidenta. Međutim, umesto izvinjenja, Garo je dobio otkaz. Odluka o njegovom smenjivanju izazvala je kontroverze i pokrenula pitanja o miješanju politike u sportske događaje.

 

 

Predsednički kabinet je saopštio da nijedna vlada ne može diktirati reprezentaciji šta će komentarisati, misliti ili činiti, te da je Garo smenjen s pozicije zamjenika sekretara za sport nacije. Ovo je izazvalo polemike o odnosu između sporta i politike u Argentini.

Veznjak Čelsija Enzo Fernandez se istakao u ovom incidentu, snimivši sebe dok peva spornu pjesmu. Njegovo ponašanje je izazvalo osudu i u same redove njegovog kluba, a očekuje se da će i FIFA donijeti odluku o kažnjavanju aktera ovog rasističkog skandala

Iako Francuska nije bila direktni rival Argentine na Kopa Americi, rivalstvo između ove dve reprezentacije traje decenijama unazad. Kulminacija ovog rivalstva se eskalirala je na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, nakon što je Argentina savladala Francusku u finalu. Ovaj incident dodatno je zaoštrio tenzije između ove dvije fudbalske velesile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading