NIJE DUGO ČEKAO NA POSAO! Slavni fudbaler dobio funkciju u Barseloni!

Autor:

Sport

18.07.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah je prešao iz kopački u fotelju.

NIJE DUGO ČEKAO NA POSAO! Slavni fudbaler dobio funkciju u Barseloni!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji fudbaler Barselone, Tijago Alkantara, koji je nedavno okončao svoju fudbalsku karijeru u 34. godini, pridružio se stručnom štabu katalonskog kluba.

Naime, bivši reprezentativac "Crvene furije" se timu pridružio kako bi unapredio svoje trenerske veštine, a očekuje se da će ostati na Nou Kampu tokom leta, uključujući i turneju po Sjedinjenim Američkim državama, kako je saopštio španski tim na svom zvaničnom sajtu.

Važno je napomenuti da Alkantara ima blizak odnos sa trenutnim trenerom Barselone, Nemcem Hansijem Flikom, sa kojim je sarađivao u periodu dok su obojica bili u Bajernu iz Minhena. Ovaj odnos može biti od velike koristi u integraciji Tijaga u novu ulogu unutar kluba.

Foto: Profimedia

Alkantara je svojevremeno sa uspehom igrao za Liverpul

Tijago Alkantara započeo je svoju fudbalsku karijeru u Barseloni, gde je odigrao 68 utakmica pre nego što je prešao u Bajern Minhen. Najveći trag ostavio je upravo u najtrofejnijem nemačkom timu, gde je tokom sedam godina odigrao impresivnih 150 utakmica. U poslednje četiri godine karijere, Španac je bio ključni igrač Liverpula, gde je upisao 68 nastupa.

Kao deo španske reprezentacije, Alkantara je nastupio 46 puta i postigao dva gola, ostavljajući trag i na međunarodnoj sceni.


Ovaj potez bivšeg fudbalera Barselone predstavlja značajan korak ka njegovoj tranziciji iz igračke u trenersku ulogu, dok istovremeno donosi dodatno iskustvo i znanje u novom poslu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading