CRNOGORCI SE OBRUKALI ZA SVE PARE! FUDBAL IM JE SPAO NA NAJNIŽE GRANE: Dečić RAZBIJEN od anonimusa

Autor:

Sport

09.07.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debakl u Velsu

CRNOGORCI SE OBRUKALI ZA SVE PARE! FUDBAL IM JE SPAO NA NAJNIŽE GRANE: Dečić RAZBIJEN od anonimusa

Foto: Profimedia

Crnogorski fudbal se suočava sa veoma teškim vremenima kada je u pitanju  evropska scena, a poraz ekipe Dečića od TNS u kvalifikacijama za Ligu šampiona samo je još jedan u nizu neuspeha. Sa 53. mestom od 55 zemalja članica UEFA po koeficijentu, crnogorski fudbal klizi ka potpunom ponoru.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, šampion Crne Gore, ekipa Dečića iz Tuzija, doživela je poraz od TNS-a sa ubedljivih 3:0. Već u 4. minutu meča, TNS je poveo, a prednost su udvostručili nakon manje od pola časa igre. Konačan rezultat postavljen je u 39. minutu kada je velški tim postigao treći gol. Iako je drugo poluvreme donelo ujednačeniju igru, Dečić nije uspeo da postigne gol, ostavljajući Velšane sa velikom prednošću pred revanš u Crnoj Gori.

Uz poraz Dečića, ostale utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona donele su nekoliko iznenađenja. Litvanski Panevežis je napravio senzaciju pobedivši finski Helsinki sa 3:0 na domaćem terenu, dok je gibraltarski Linkoln slavio u gostima protiv Hamruna sa Malte rezultatom 2:1. Takođe, ekipa Baljkana iz tzv. Kosova pobedila je na gostovanju UE Santa Kolomi iz Andore sa 2:1.


Ovaj poraz Dečića od TNS-a samo dodatno naglašava izazove sa kojima se crnogorski fudbal suočava na evropskoj sceni. Sa svega dva tima iza sebe na UEFA koeficijentu, postavlja se pitanje budućnosti crnogorskog fudbala uopšte.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading