ODE ŠAĆIRI! SRBOMRZAC REKAO ZBOGOM ŠVAJCARSKOJ: A trebalo je da igra opet protiv "orlova"

Autor:

Sport

15.07.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina je da je postao legenda reprezentacije

ODE ŠAĆIRI! SRBOMRZAC REKAO ZBOGOM ŠVAJCARSKOJ: A trebalo je da igra opet protiv "orlova"

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri

Posle čak 14 godina provedenih u reprezentaciji Švajcarske, Đerdan Šaćiri je doneo tešku odluku da se povuče iz nacionalnog tima. Vest o njegovom penzionisanju izazvala je veliku pažnju javnosti nakon što ju je Šaćiri lično saopštio putem svog profila na Instagramu. U emotivnoj poruci, Albanac sa Kosova je istakao značajne trenutke provedene u dresu nacionalnog tima, naglasivši da je vreme da se oprosti i zahvali svima koji su ga podržavali tokom karijere.

- Sedam turnira, mnogo golova, 14 godina sa seniorskom reprezentacijom Švajcarske i nezaboravni trenuci. Vreme je da se oprostim od nacionalnog tima. Ostale su lepe uspomene i za to svima vama kažem: DANKE (nemački), MERCI (francuski), GRAZIE (italijanski), FALEMINDERIT (albanski). Ostaju lepe uspomene i svima vam kažem: HVALA! - napisao je Šaćiri na svom Instagram profilu.

Tokom impresivne karijere u nacionalnom dresu, Šaćiri je odigrao čak 125 mečeva i postigao 32 pogotka, od kojih su veći deo bile prave golčine.

Ipak, Šaćiri će ostati upamćen i po kontroverzama koje su pratile njegove nastupe protiv reprezentacije Srbije. Na Mundijalu u Rusiji i Kataru, momak rođen u Gnjilanama je postigao odlučujuće golove protiv srpskog tima, a zatim je izazvao polemike proslavom u kojoj je istakao simbol "albanskog orla".

Njegova odluka da se povuče iz reprezentacije dolazi neposredno posle eliminacije sa EVRO, a pred duele u Ligi nacija sa Srbijom, Danskom i Španijom, tako da više protiv "orlova" neće igrati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading