LUDILO KOPA AMERIKE: POČETAK FINALA KASNIO ZBOG HULIGANA, NAVIJAČI KROZ VENTILACIJU ULAZILI NA STADION! Jedan je UMRO od sreće zbog pobede Argentine (VIDEO)

Autor:

Sport

15.07.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada zabrinutost zbog činjenice da Amerika organizuje naredno Svetsko prvenstvo

LUDILO KOPA AMERIKE: POČETAK FINALA KASNIO ZBOG HULIGANA, NAVIJAČI KROZ VENTILACIJU ULAZILI NA STADION! Jedan je UMRO od sreće zbog pobede Argentine (VIDEO)

Foto: X/ManagerTactical

Navijači ulaze kroz ventilaciju

Argentinska fudbalska reprezentacija ostvarila je pobedu u finalu Kopa Amerika protiv Kolumbije, osvojivši svoj šesnaesti trofej u istoriji ovog takmičenja. Ekipa je ostala uskraćena za svog heroja Lea Mesija koji se povredio u 66. minutu, ali je trijumfovala rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak postigao je Lautaro Martinez u produžecima, tačnije 112. minutu susreta.

I pored poslednjih mečeva za Di Mariju i potencijalno Mesija, finalna utakmica će ostati upamćena po haotičnim scenama koje su se odigrale neposredno pre, tokom i posle meča. Uprkos tome što nisu imali ulaznice, veliki broj navijača je uspeo da probije sigurnosne barijere i uđe u stadion "Hard Rok" u Majamiju, što je izazvalo kašnjenje početka meča od skoro sat i po.

Međutim, to je samo mali delić "ludačke" večeri u Americi. Finalna utakmica je videla značajan priliv navijača koji su nasilno ušli u stadion, ostavljajući mnoge vlasnike ulaznica, koji su platili između 1600 i 6000 dolara, bez mesta za praćenje igre. Šokantno, čak su se pojavili i snimci o ljudima koji su ušli u stadion kroz ventilacioni sistem, u šta korisnici društvenih mreža nisu mogli da veruju, ali ostaje nepoznato jesu li uspeli da uđu.

Naveli smo skandale tokom i pre meča, ali je tek počeo haos kada je sudija odsvirao kraj. Prema izveštajima argentinskih medija, mladić star 29 godina izgubio je život nakon što je pao sa "slova A", jednog od simbola grada Buenos Ajresa. Policija je pokušala da ga nagovori da siđe sa visine, ali nažalost, nisu uspeli da spreče ovu tragičnu nesreću.

Polufinalni meč između Kolumbije i Urugvaja u Šarlotu takođe je bio obeležen neslućenim poremećajima. Nakon utakmice, urugvajski navijači, pretežno žene i deca, napadnuti su od strane protivničkih huligana. Reprezentativci Urugvaja, preuzimajući stvar u svoje ruke, predvođeni Darvinom Nunezom, jurili su ka tribinama, suočavajući se sa kolumbijskim navijačima kako bi osigurali sigurnost svojih najmilijih.

Sve ovo vrlo negativno utiče na imidž organizatora u Americi koji treba da spremaju Svetsko prvenstvo uskoro. Uznemirujuće scene viđene na stadionima ne obećavaju dobro za predstojeći Mundijal i jasno je da je potrebno značajno ulaganje kako bi se osigurao glatki i bezbedan događaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading