PIKSI, IPAK, MORA DA PLATI CEH: Dragan Stojković ostaje selektor, ali će ga debakl u Nemačkoj koštati

Autor:

Sport

11.07.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati detalji u vezi ostanka na klupi Srbije.

PIKSI, IPAK, MORA DA PLATI CEH: Dragan Stojković ostaje selektor, ali će ga debakl u Nemačkoj koštati

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali će ga debakl u Nemačkoj skupo koštati. Naime, odluka da se ne menja strateg "orlova" trebalo bi da bude usvojena na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, ali ništa više neće biti kao pre.

Dugo su čelnici FSS vagali šta je najbolje rešenje za našu reprezentaciju, da li da Piksi ostane iako ni na EVRO 2024 nije uradio ništa kao ni na Mundijalu u Kataru. Istina, Stojković je prvi od Ivice Osima koji je odveo našu reprezentaciju na dva velika takmičenja u nizu, ali ispadanje u grupi nije ono što se nacija nadala. Posebno su sporni igra u iščupanom remiju sa Slovenijom u 95. minutu (1:1), odnosno bezidejnost protiv Danske (0:0) što je i dovelo do ispadanja. Zato je Piksi već bio viđen kao bivši, ali očigledno je došlo do preokreta u poslednji čas.

Republika

Foto: Starsport, ATA Images

Razočarali naciju: Stojković i igrači Srbije

Prema saznjanjima Republike iz izvora dobro upućenog u dešavanja u FSS, odlukom da se zadrži selektor šalje se jasna poruku da se veruje u kontinuitet i da očekujemo bolje rezultate u narednom periodu. Dragan Stojković Piksi će imati priliku da ispravi nedostatke i da se pripremi za naredni ciklus Lige nacija, gde će se očekivati znatno bolja igra i rezultati. Naravno, plasman na Mundijal 2026. godine, koji će biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku, se podrazumeva.

Ono što će biti tema na sednici Izvršnog odbora, posle usvajanja odluke da Stojković ostane selektor, je njegova plata. Piksi je insistirao da pred EVRO 2024 potpiše novi ugovor, baš do 2026. godine, ali je taj papir postao upitan posle razočaravajućeg nastupa na EP. I biće revidiran, odnosno nešto finansijski skromniji.

- Piksijev ugovor, odnosno smanjenje njegove plate, biće jedna od tema sutrašnje sednice IO FSS. Biće kako članovi budu odlučili - rekao nam je naš izvor.

Podsetimo, iako je Piksijev ugovor poslovna tajna, pa samim tim i visina plate, u javnosti se uveliko spekuliše o iznosu od 1,4 miliona evra. Sada, kada bude rezova, za očekivati je da to bude značajno manji iznos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading