PIKSI NEĆE DA PODNESE OSTAVKU: I selektori sa boljim rezultatima su manje bili na klupi Srbije od Stojkovića!

Autor:

Sport

02.07.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piksi daje dosta sebi za pravo.

PIKSI NEĆE DA PODNESE OSTAVKU: I selektori sa boljim rezultatima su manje bili na klupi Srbije od Stojkovića!

Foto: www.profimedia.rs

Nacionalni tim Srbije nije uspeo da se plasira u osminu finala Evropskog prvnestva u Nemačkoj. ''Orlovi'' su osvojili svega dva boda, pošto su imali jedan poraz (Engleska 1:0) i dva remija (Slovenija 1:1 i Danska 0:0). Ovaj veliki neuspeh je naišao na osudu javnosti, a kao najveći krivac navedem je selektor Dragan Stojković Piksi.

I jeste tako. Stojković je očigledno trenerski neuk, poštovanje za igračku karijeru, ali kao trener velika nula. Piksi je rob jedne formacije i sistema, bez obzira što je u par navrata igrao sa četvoricom pozadi, uvek je forsirao formaciju za koju Srbije jednostavno nije spremna i nema kapaciteta. Takođe, njegova prepotentnost i nadobudni stav je doprieno negativnim komentarima na njegov račun.

Piksi je trebalo da dobije ostavku nakon Evropskog prvnestva, ali sada dolazi do obrta, jer on neće da ode, pošto smatra da pravi dobre rezultate. Stojković živi očigledno u nekom drugom vremena, van naših dometa, u nekom paralelnom univerzumu. Svaka čast za dva velika takmičenja za redom i za A diviziju Lige Nacije, ali je Piksi provaljen i u stvari potvrđeno da ne ume da igra na velikim takmičenjima, pošto još uvek nije zabeležio pobedu.

Fudbalski savez Srbije je hteo Piksija na duže staze, kako bi se stvorio neki kontinuitet, ali nije samo važno učestvovati, već i ostaviti utisak, a pre svega POBEĐIVATI. Stojković očigledno ne priznaje svoj neuspeh, toliko je opsednum sobom da je zaboravio da su i selektori sa boljim rezultatima preuzimali odgovornost i napuštali kormilo reprzentacije.

RADOMIR ANTIĆ 

Foto: Starsport

Radomir Antić

Čovek koji je stvorio veliku harmoniju u ekipi i sa prvog mesta ispred Francuske otišao na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Antić je i tada iza sebe imao rezultate, trenirao je tri španska velikana, Real Madrid, Barselonu i Altetiko Madrid, a sa ''jorgandžijama'' je osvojio duplu krunu u sezoni 1995/96. 

Srbija je i na tom Svetskom prvenstvu igrala sasvim solidno, osim nesrećnih poraza od Gane i Australije, ali je protiv Nemaca kada je ostvaren trijumf pokazala karakter. Međutim, Antić je nakon tog šampionata dobio otkaz, a ko zna šta bi bilo da je ostao na klupi ''orlova''. 

SINIŠA MIHAJLOVIĆ

Foto: Starsport

Siniša Mihajlović

Možda po rezultatima Mihajlović nije bolji od Piksija, pošto nije uspeo da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo 2014. godine, ali je u reprezentaciji uneo novine i svežinu. Naime, podmladio je Srbiju. Pod njegovim patronatom debitovali su Andrija Živković, Matija Nastasić, Aleksandar Mitrović i imao je jasan plan za budućnost.

Mihajlović je hteo da napravi od reprezentacije kult, ali kao što i svi znamo za sve je potrebno vremena, a legendarnom Mihi to su nisu dali i morao je da ode.

SLAVOLJUB MUSLIN

Foto: Starsport

Slavoljub Muslin

Uz Radomira Antića definitivno najbolji selektor samostalen Srbije. Muslin je ''orlove'' na šampionat Sveta u Rusiji odveo na dominantan način. Srbija je bila prva u grupi, igrala veoma lep i atraktivan fudbal. Muslin je čovek koji na trenutak povratio veru u naiconalni tim i mislilio da se konačno Srbija može da napravi taj iskorak i bude iznenađenje.

Ali, i pored tih fantastičnih rezultata, Muslin je dobio otkaz i to baš pred početak Svetskog prvenstva, što je izazvalo veliku osudu javnosti. Muslin nije dozvolio da mu se iko meša u sastavljanje nacionalnog tima, ali je ipak tadašnje rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije donelo najveću pogrešnu odluku. Umesto njega je došao Mladen Krstajić, a pod njegovim patronatom je Srbija zabeležila poslednju pobedu na velikim takmičenjima.

Nakon ovog bezobraznog čina Piksija, da neće da podnese ostavku i da smatra da je pravi čovek za Srbiju, e pa vara se, neka pogleda malo iza sebe i ko je sve morao da plati ceh zbog loših rezultata. A da ne pričamo o Vujadinu Boškovu, koji je Jugoslaviju vodio na Evropskom prvenstvu 2000. pa je posle ispadanja u četvrtfinalu otišao, kao i Slobodan Santrač nakon eliminacije iz osmine finala Svetskog prvenstva 1998. Njih dvojica su imali mnogo bolje rezultate od Stojkovića, pa su otišli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Baki

02.07.2024 12:19

Ako su tačne informacije u štampi: ako Piksi da ostavku mora da vrati FSS 2 miliona evra, a ako ga FSS smeni mora da Piksiju da plati 1 milion evra.